Ministrul Agriculturii: Salamul din România este spălat cu oţet şi repus în vânzare
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, susține că, în România, salamul este spălat cu oţet şi repus în vânzare.
”România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate“, afirmă tranşant ministrul agriculturii Achim Irimescu, într-un interviu pentru Ziarul Financiar.
”Aici este o piaţă în care importatorii se orientează şi aduc produse la sfârşit de termen de valabilitate sau chiar depăşit. În România salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face datoria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii controlează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?”, spune ministrul Irimescu.
Achim Irimescu este ministru tehnocrat în Guvernul Cioloș.
El a fost şef al secţiei de agricultură, la Reprezentanţa Permanentă a României la UE, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii (2012 – 2014) și consilier al ministrului agriculturii între 1990 şi 1998. Astfel, este o persoană cu experiență în acest domeniu
2 Comentarii
Vai de p ula voastra cata mancare expirata am bagat in noi si o sa mai mancam la viata noastra!!!
da, dar iau otet de calitate