Vineri 22 Noiembrie

Modificările climei au rezultate înfricoşătoare

 

Un număr din ce în ce mai mare de studii au stabilit că efectele climatizării au efecte tot mai grave faţă  de activităţile umane, modificarea climei şi o acentuare a evenimentelor meteo extreme., scrie financiarul.ro.

Petrecerile cu vin. Viticultorii din regiunea Champgne din Franţa şi oamenii de ştiinţă sunt deja martori ai schimbărilor ce au avut loc în ultimii 25 de ani, potrivit unei relatări a The New York Times de anul trecut. Ei au remarcat "schimbări majore, cum ar fi faptul că strugurii au un conţinut ridicat de zahăr, aciditate scăzută, iar vremea culesului viei vine cu două săptămâni mai devreme decât se întâmpla în trecut". Anul trecut, The Telegraph a relatat că Bordeau, unul dintre cei mai marei producători de vin din regiune, "nu va mai fi capabil să cultive viţă de vie până în 2050".

Fără ciocolată. Un raport al Centrului Internaţional pentru Agricultură Tropicală din Statele Unite ne avertizează că ciocolata ar putea deveni un lux, dacă fermierii nu se adaptează la temperaturile aflate în creştere din Ghana şi Coasta de Fildeş, unde se obţine majoritatea producţiei de cacao. Un raport din 2011, susţinut de Fundaţia Bill şi Melinda Gates "solicită mai multe cercetări privind căldura şi rezistenţa la secetă a culturilor, pentru a ajuta tranziţia culturilor de cacao în regiuni care vor fi mai potrivite pentru acestea în viitor", a relatat ThinkProgress.

Gata cu zahărul. Modificarea climei a afectat deja producţia de trestie de zahăr din Indonezia, observându-se o scădere de 30% în 2011, datorită evenimentelor ce au apărut încă din 2009 ca urmare a încălzirii globale. Potrivit unui studiu din 2002, o planetă aflată în procesul de încălzire nu este de bun augur pentru speciile care tânjesc după ape reci.

Stop pescuitului. Încălzirea globală va duce la dispariţia păstrăvului şi a somonului, habitatul acestora reducându-se la 18% faţă de 38%  cât este în prezent la nivel global.

Comentarii Facebook