Duminica 22 Decembrie

O fetita de sapte ani l-a lasat fara raspuns pe Papa Benedict intr-o emisiune televizata

 

Papa Benedict al XVI-lea a aparut in premiera pentru un suveran pontif  la o emisiune de la o televiziune italiana, unde a raspuns intrebarilor telespectatorilor din lumea intreaga.

 

Peste 3000 de intrebari i-au fost adresate suveranului bisericii catolice pentru interviul premiera care a durat 80 de minute. Doar sapte dintre intrebari, provenite din tari de pe mai multe continente, au fost selectate de realizatori, ele referindu-se mai ales la situatii de suferinta ale celor care le-au trimis.

 

O italianca, al carei fiu se afla in stare vegetativa de doi ani a intrebat unde se afla sufletul baiatului sau. Papa a comparat situaþia baiatului cu a unei chitare care are corzile rupte.

 

"Sufletul nu mai poate canta, nu mai poate fi auzit, dar ramane in interior. Sunt sigur ca sufletul sau ascuns simte dragostea dumneavoastra pentru el, chiar daca nu o intelege in totalitate. Prezenta voastra - dragi parinti, draga mama, langa el, atatea ore in fiecare zi - are o valoare imensa si denota o dragoste enorma", a spus Papa.

 

Benedict al XVI-lea a laudat-o pe femeie pentru ingrijirea fiului, fapta care reprezinta in opinia sa "un mare serviciu adus umanitatii".

 

O fetita de sapte ani din Japonia l-a intrebat pe Papa de ce prietenii ei au murit in cutremurul urmat de tsunami din 11 martie si de ce ce poporul japonez trebuie sa treaca printr-o suferinta atat de grea.

 

Benedict al XVI-lea nu a reusit sa-i dea acesteia un raspuns, declarand: "Si eu ma intreb acelasi lucru. De ce se intampla asta? De ce voi trebuie sa suferiti, in timp ce altii traiesc fara probleme? Nu exista raspunsuri la toate intrebarile, dar stim ca Iisus a suferit exact ca voi, fiind de asemenea nevinovat". Suveranul Pontif i-a mai spus fetitei ca "toata lumea e trista, dar Dumnezeu este de partea poporului japonez".

 

O intrebare dificila a fost pusa si de un italian, care a dorit sa afle ce a facut Iisus intre momentul rastignirii si cel al Invierii. Suveranul Pontif i-a explicat ca moartea si invierea lui Hristos nu trebuie privite ca "o calatorie spatiala sau geografica" intre doua locuri, ci mai degraba ca o "drumetie a sufletului".

Comentarii Facebook