Oua de Paste vopsite "ca pe vremea bunicii"
Vopsirea oualor se face azi, in Joia Mare, dupa cum spune traditia, iar pentru ca aceastea sa arata deosebit foloseste metoda traditionala, ca pe vremea bunicii.
Ingrediente:
oua albe, cat de multe vreti sa inrositi
cateva frunze de patrunjel, marar sau leustean
vopsea de oua
o lingura de ulei
ciorapi transparenti de dama
ata pentru legat
Mod de preparare:
Vopseaua de oua se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se pune pe foc.
Ouale se pun la fiert intr-o cratita adanca, in apa rece, cat sa le acopere. Dupa 15-17 minute se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Cand sunt suficient de reci cat sa poata fi manevrate, se ia cate un ou, se aplica pe coaja o frunzulita (sau mai multe) umezita cu apa, se preseaza usor si se baga intr-o bucata de ciorap. "Saculetul" se strange bine la capete, pentru a nu permite frunzulitei sa se deplaseze in timpul fierberii, se leaga cu ata si se scufunda in vopsea calda, 10-12 minute, scrie bucataria.net
Cand sunt suficient de colorate, ouale se scot pe un prosop de hartie si se lasa la racit, intorcandu-se, din cand in cand, de pe o parte pe alta, pentru a se usca uniform.
Cand s-au racit bine, se taie ciorapul la capete, avand grija sa nu se zgarie coaja, si se scot din ciorap. Se ung cu putin ulei, pentru luciu, si se asaza pe un platou sau intr-un cosulet, dupa bunul plac.
1 Comentariu
Vizionați Și Ascultați Aceste Video-uri Cu Atenție Până La Final, Pentru A Înțelege Cât De Important Este Calitatea Și Prospețimea Oului:
https://youtu.be/GwezaWl9u3s?si=FvvzYBu8b8i1LNEJ
https://youtu.be/0Cg9PRLXTk8?si=jQrZNDHmXaSe6qay
Mai Mult de Atât, Ouăle Se Spală Cu Apă Rece De La Robinet Înainte De A Fi Consumate,… Citeste mai departe