Procurorul clujean Daniel Morar: Mă retrag din funcţia de prim-ajunct al procurorului general
Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, clujeanul Daniel Morar, a declarat că se retrage din această funcţie.
Morar i-a comunicat acest lucru preşedintelui Traian Băsescu.
”Nu am intenționat să încalc dreptul premierului României de a nominaliza pe cine vrea și nici pe cel al președintelui de a numi pe cine vrea. Am văzut aseară că această atitudine nu convine.
Aseară am aflat că sunt pe cale să provoc un conflict între puterile statului. Am decis să pun capăt carierei mele în fruntea Ministerului Public, nu înainte de a vă spune că ceea ce au făcut procurorii este un lucru extraordinar. Le spun magistratilor să-și păstreze această atitudine. Cer Comisiei Europene să manifeste aceeași exigență.
Nu am nicio îndoială cu privire la procedura de detașare a mea în fruntea Ministerului Public. Însă în momentul în care președintele și premierul îți spun că e o mare problemă de constituționalitate sau că ești o problemă pentru sistem, trebuie să pleci”, a declarat Daniel Morar.
El va rămâne la Curtea Constituțională a României.
”În 2005, când am fost selectat de Monica Macovei pentru șefia DNA, nu mi-am închipuit că situația e atât de complicată. Am realizat că trebuie o atitudine radicală pentru a putea opera schimbări în lupta anticorupție. Am acționat după înalte standarde morale de exigență și același lucru l-am cerut și colegilor mei.
Am vrut să schimbăm atitudini, regulile. Am vrut să arătăm societății românești că se poate face și altceva. Am vrut să arătăm ca orice persoana ajunge la închisoare și trebuie să platească dacă e coruptă. Apreciați dvs., după 7 ani, cum am reușit”, a mai spus Morar.
El a spus că, în 2012 când i-a expirat mandatul în fruntea DNA, a decis să rămână în aceeași funcție ”ca să protejez dosarele grele și procurorii. Am acceptat să preiau interimatul la Procuror General pentru același motiv: să le dau încredere colegilor, să protejez dosarele. Să se bată în instanță pentru condamnari”.
7 Comentarii
In conformitate cu art. 61 alin. (4) si art. 62 din Legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, loialul ghiocel basist trebuie sa-si dea demisia din orice functie publica sau privata.
Art .61 alin (4). "Functia de judecator CC este incompatibila cu oricare alta functie publica sau privata, cu exceptia… Citeste mai departe
Morar e sluga dar e sluga mea. Eu si arpi il hranim. Asa ca ne ajuta si el cum poate. favorizarea infractorilor. Vi ciuda mai ciumpalacilor ca noi fostii turnatori si securisti conducem Romania?
daca e ordin, cu placere...
aceasta sluga a sistemului mafiot-securist condamnata la CEDO nu da doi bani pe lege!
A fost pe dracu ! Esti tampit sau pe ce lume traiesti ? Arata-mi un condamnat cat de cat cunoscut din Cluj ! Sau esti asa de prost incat crezi ca nu exista infractori de gen ,,gulere albe" in Cluj?
Mai, ce inteligenti comentatori mai jos!!! Oare nu le da D-zeu minte la prosti sa stea in banca lor? Toata prostimea isi da cu presupusul? taceti mai si vedeti-va de treaba, nu stiti cu ce se mananca justitia, Daniel Morar a fost corect, fie ca place, fie ca nu, el a fost cu adevarat corect.
stimabile , daca lupta anticoruptie pe care ai pastorit-o a fost atat de eficienta si impartiala , majoritatea indivizilor care-s in functii mari acum , in institutiile statului si nu numai , ar trebui sa fie demult prin puscarii . incepand cu presedintele tarii , apoi membrii guvernului si ai parlamentului, primari si membri de consilii locale si judetene… Citeste mai departe
Bine faci Morare,din cauza ta Clujul a ajuns sa fie cel mai corupt oras din Romania.Ai incercat sa mentii aparentele de oras universitar ,oras curat acoperind toti rahatii corupti din oras si nedispunand inceperea urmaririi penale in cazul lor desi erau probe evidente si pueteau a coruptie de la 1 KM. du-te invartitndu-te. Sper ca cine te va inlocui… Citeste mai departe