Produse agricole care fac minuni
Cateva dintre produsele agricole reusesc cu adevarat sa faca minuni, avand puteri vindecatoare, datorita nutrientilor din continutul lor, scrie eva.ro.
1. Laptisorul de matca - Este o substanta secretata de albine cu scopul de a hrani regina si larvele albinelor (in primele zile). Aceasta substanta abunda in vitaminele A, C, D, E, complexul vitaminic B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12), enzime, saruri minerale (potasiu, calciu, fier, siliciu, magneziu, fosfor) si 18 aminoacizi, precizeaza celebrul nutritionist britanic Gillian McKeith in cartea sa "Hrana vie pentru sanatate". Beneficiile recunoscute ale laptisorului de matca: contine un antibiotic aproape pe sfert de activ precum penicilina, insa fara efecte adverse; opreste dezvoltarea bacteriilor care cauzeaza infectiile pielii; impiedica dezvoltarea infectiilor intestinale; este recomandat femeilor care au nascut pentru ca intensifica functionarea glandelor suprarenale, regleaza productia de hormoni si elimina oboseala; ajuta la echilibrarea nivelului hormonal; reduce nivelul colesterolului rau.
2. Polenul crud - Praful colorat care se gaseste in staminele plantelor este cules de albine, amestecat cu putin nectar si sucuri digestive pentru a forma un cocolos care se prinde de picioarele lor, dupa care este transportat in stup, potrivit site-ului apiland.ro Beneficiile consumul de polen: hraneste sistemul endocrin; hraneste sistemul nervos; vindeca alergiile sezoniere; trateaza sinuzita; scade nivelul colesterolului rau si previne imbolnavirea inimii.
3. Propolisul - Potrivit nutritionistului Gillian McKeith, propolisul este antibacterial, antiviral si antiparazitar. Astfel ca un consum moderat de propolis creste rezistenta la infectii si ajuta la intarirea imunitatii.
4. Mierea de albine - este recunoscuta de mii de ani pentru beneficiile pe care le aduce pentru sanatate, dar si pentru frumusete: te energizeaza, te ajuta sa dormi mai bine si sa fii relaxata, este eficienta in tratamentul diverselor alergii, vindeca taieturile si juliturile, exfoliaza si hidrateaza pielea, vindeca ulcerul.
5. Pastura
Potrivit apicultorilor, termenul de pastura se refera la polenul care este fermentat natural, in stup, timp de trei luni. Contine aminoacizi, vitamine (A, B, C, E si K), acid lactic, enzime si minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu). Datorita substantelor nutritive, pastura este considerata un produs apicol superior polenului.
Beneficiile consumului de pastura: stimuleaza detoxifierea organismului, ajuta la buna functionare a ficatului, previne si trateaza anemiile, intareste sistemul imunitar.
2 Comentarii
agricole....:)). Bine mai Dan da ce mai conteaza agricole sau apicole, tot acolo esti. Daca animalul ala de albina (matca) da lapte...
Produsele apicole sau pentru voi nu este nici o diferen?a ......