Vineri 22 Noiembrie

Produsele cosmetice ce contin plumb provoaca tremurul corpului si probleme de memorie. Rujurile de buze fabricate de L'Oreal contin plumb!

 

Mai multe substante daunatoare sanatatii au fost descoperite in produsele cosmetice, cremele pentru ingrijirea tenului si in produsele de styling.

Produse chimice, metale grele, bacterii au fost identificate de revista Forbes, care a facut o lista scurta cu cele mai problematice produse folosite in machiaj, insa care ofera si o serie de sfaturi pentru evitarea riscurilor, scrie financiarul.ro

1. Mercur in cremele de fata

Aceasta a fost stirea care a tinut recent atentia opiniei publice in Statele Unite atunci cand FDA a descoperit ca unele creme importate contin niveluri toxice de mercur si alte metale grele, prezentand un risc major de contaminare.

Lista de creme periculoase este destul de lunga, insa pana acum nu contine decat produse importate din America Latina, Asia sau Orientul Mijlociu. Cremele cele mai periculoase sunt cele pentru iluminarea sau albirea tenului si cremele antirid. 

Daca ati folosit o crema de ingrijirea trenului produsa in China, India, Mexic sau o alta locatie exotica, verificati eticheta dupa continutul de mercur.

Ingredientul poate sa apara si sub forma de "clorura mercuroasa", "mercuric" sau "mercurio". Simptomele de intoxicare cu mercur inlcud tremur al corpului, probleme de memorie, iritabilitate, modificari ale vederii sau auzului. Astfel de creme au fost descoperite in sapte state din America pana in prezent, unde s-au raporat cateva cazuri grave de intoxicare cu mercur.

2. Plumb in rujul de buze

Desi multe femei considera ca acesta este doar un zvon, vestea ca anumite rujuri ar contine plumb s-a dovedit, in urma unui test pe sute de rujuri realizat de FDA. Alerta a fost emisa de Campaign for Safe Cosmetics.

Astfel ca, in cele doua anchete consecutive, specialistii au gasit plumb in 100% din rujurile testate, in toate cazurile in cantitati semnificative.

Marcile care au testat pozitiv pentru nivelul de plumb au inclus branduri americane respectabile – L’Oreal, Revlon, Avon, Cover Girl, dar si branduri precum  Dior si M.A.C.

Cinci dintre cele mai contaminate 10 rujuri au fost fabricate de L’Oreal Statele Unite. Avand in vedere ca nivelul de siguranta pentru plumb este zero – in alte cuvinte un produs este sigur daca nu contine deloc plumb – problema se dovedeste a fi foarte serioasa.

Cu toate acestea, FDA a emis o lista de intrebari si raspunsuri, afirmand ca rujurile nu reprezinta un pericol daca sunt utilizate corect. In traducere: daca nu iti lingi buzele, nu mananci nimic, nu saruti pe nimeni dupa ce te-ai dat cu ruj, totul va fi in ordine.

3. Bacterii in rimel

La acest stadiu se poate ajunge daca rimelul se pastreaza pe gene mai mult decat este necesar. Conform unui studiu realizat de publicatia Optometry, bacteriile care sunt prezente in mod natural in ochi pot fi transferate in rimel prin intermediul baghetei de aplicare.

In 33% dintre produsele testate s-au descoperit stafilococi, streptococi si ciuperci. In mod normal, rimelul contine conservanti, care impiedica reproducerea bacteriilor si este considerat sigur pentru trei luni.

Este important ca femelile care isi tin rimelul in poseta sa stie ca un factor al inmultirii bacteriilor este caldura. Este bine ca rimelul sa fie pastrat intr-un loc racoros, iar dupa cateva luni trebuie inlocuit.

Aplicarea lui este iar un factor important: opriti-va la doua straturi, altfel ar putea afecta glandele aflate pe marginea pleoapelor.

4. Formol in produsele de indreptare a parului

Desi cele mai multe etichete ale produselor spun ca nu contin formol, multe dintre produsele pe baza de keratina de indreptare a parului s-au dovedit a contine aceasta subtanta, cunoscuta ca fiind cancerigena. Nivelurile de formol identificate au fost destul de mici si nu ar trebui sa reprezinte un pericol daca va indreptati parul de cateva ori pe an, insa de cele mai multe ori, frecventa este mai mare.

Stilistii care utilizeaza produsele pe clientii lor, in mod regulat, sunt, in general, cei mai afectati.

5. Produsele cu baza minerala

Produsele cu baza minerala, de multe ori sub forma de pudra, pot fi de asemenea o problema, deoarece particulele minerale, fiind atat de mici, plutesc prin aer si pot fi inhalate in plamani. Deocamdata nu a fost emis niciun avertisment in acest caz, insa pnenumologii atrag atentia ca utilizarea frecventa poate provoca probleme respiratorii.

Comentarii Facebook