Duminica 22 Decembrie

PROGNOZA METEO de Crăciun, pe regiuni

 

PROGNOZA METEO de Crăciun. Sunt şanse mici să avem zăpadă de Crăciun, precipitaţiile anunţate de meteorologi fiind mai ales sub formă de ploaie în perioada următoare. 

 

În perioada 15-19 decembrie vor fi precipitaţii locale la munte, cu caracter temporar şi slabe cantitativ, lapoviţă şi fulguieli. Apoi, după data de 22 decembrie, este estimată o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii.

 

PROGNOZA METEO pe două săptămâni Banat

 

În perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în scădere şi vor deveni apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 2...5 grade ziua şi -3...0 grade noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 8...13 grade şi minime de 2...5 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În prima săptămână de prognoză vor fi doar precipitaţii neînsemnate cantitativ, pe spaţii mici, ploi sau burniţe. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, va creşte însă după data de 22 decembrie. 

 

PROGNOZA METEO. Meteorolog: Şansele să avem zăpadă de Sărbători scad semnificativ 

 

CRIŞANA Valorile de temperatură vor fi în scădere în perioada 15-17 decembrie şi vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, cu maxime de 2...4 grade şi minime de -4...-2 grade, mediat pe regiune. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6...12 grade şi minime de 1...4 grade, în medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. La începutul intervalului de prognoză vor fi doar pe spaţii restrânse precipitaţii neînsemnate cantitativ, ploi sau burniţe. În perioada 17-19 decembrie precipitaţiile, mai ales sub formă de ploaie, se vor semnala local, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după data de 22 decembrie.

 

TRANSILVANIA În perioada 14-17 decembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 1...4 grade ziua şi -5...-2 grade noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 4...9 grade şi minime de -2...2 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea nu vor coborî sub limitele normale ale datei. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, local vor fi precipitaţii mixte cu caracter trecător şi slabe cantitativ. Apoi, după data de 22 decembrie, este estimată o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii.

 

MARAMUREŞ Valorile de temperatură vor fi în scădere în perioada 15-17 decembrie şi vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, respectiv maxime de 1...4 grade şi minime de -4...-2 grade, mediat pe regiune. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu maxime de 6...9 grade şi minime de 1...3 grade, în medie. Pentru ultimele zile din intervalul de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În perioada 16-18 decembrie vor fi precipitaţii mixte, cu caracter temporar şi slabe cantitativ. Apoi, o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii este estimată după data de 22 decembrie.

 

 

DOBROGEA În perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 3...5 grade ziua şi -2...2 grade noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7...12 grade şi minime de 2....5 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea nu vor coborî sub limitele normale ale datei. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, dar este estimată a fi în creştere după data de 22 decembrie.

 

MUNTENIA În perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în scădere şi vor deveni apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 3...5 grade ziua şi -3...-1 grad noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7...12 grade şi minime de 1...4 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. Până în jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitaţii slabe, izolate, mai ales ploi sau burniţă. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, este estimată a fi în creştere în perioada 22-24 decembrie.

 

OLTENIA În perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în scădere şi vor deveni apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 4...6 grade ziua şi -3...-1 grad noaptea. Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7...13 grade şi minime de 1...4 grade, în medie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. Până în jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitaţii slabe, izolate, ploi sau burniţe. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, este estimată a fi în creştere în perioada 22-24 decembrie.

 

LA MUNTE În perioada 14-17 decembrie valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele normale pentru data calendaristică, respectiv maxime de -2...2 grade şi minime de -8...-4 grade, în medie. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 2...6 grade şi ale minimelor de -3...0 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În perioada 15-19 decembrie vor fi precipitaţii locale, cu caracter temporar şi slabe cantitativ, lapoviţă şi fulguieli. Apoi, după data de 22 decembrie, este estimată o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii.

 

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 14 – 27 DECEMBRIE 2015 Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. 

Comentarii Facebook