REȚETE: Cum să prepari o CIORBĂ DE PEȘTE
Ești fan al preparatelor din pește? Atunci ciorba de pește trebuie să se numere printre rețetele pe care să le ști prepara.
Ingrediente Ciorba de peste
600 gr peste portionat , 2 buc morcov, 1 ceapa, 1 lamaie, 5 rosii decojite, 1 ardei rosu, 50 ml ulei, sare , piper, 1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare Ciorba de peste
Intr-o cratita de 3 l se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa, morcovii si ardeiul , maruntite .
Se lasa la calit cca 5 minute, se amesteca, apoi adaugam 2, 5 l apa fierbinte. Se adauga rosiile intregi si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cand legumele sunt aproape fierte se adauga pestele , de preferat trunchi, se spala si se introduce in ciorba.
Se lasa sa fiarba cca 8-10 minute apoi se adauga sare si piper dupa gust.
Se lasa cateva momente sa se linisteasca apoi se adauga patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu lamaie.
0 Comentarii