Romania a acceptat sa acopere frauda de 21 de milioane de euro din dosarul lui Dragnea
România a accepat să plătească paguba din dosarul în care este cercetat și Liviu Dragnea pentru o fraudă de 21 de milioane de euro din fonduri europene.
În 2016, Comisia Europeana, la sesizarea OLAF (Oficiul European Antifrauda), a cerut Romaniei sa aplice corectii financiare, pe care statul nostru le-a acceptat.
”Comisia a primit recomandarile OLAF cu privire la cazurile pe care le mentionati in 2016. In conformitate cu aceste recomandari, serviciile Comisiei au solicitat Romaniei sa efectueze corectiile necesare pentru ca bugetul UE sa nu fie afectat. Romania a fost de acord sa aplice aceste corectii. Avem un sistem solid de combatere a fraudei, in stransa colaborare cu statele membre. Acest caz arata ca sistemul functioneaza”, a declarat un purtator de cuvant al CE la solicitarea HotNews.
Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, a explicat ce inseamna practic aceste corectii financiare acceptate de Romania.
”Corectiile sunt de doua tipuri, fie sunt corectii pe proiect, fie sunt corectii transversale pe un program, adica daca UE descopera ca intr-un anumit program rata de frauda este prea mare, se impune statului membru o corectie, de obicei de 25% (...) Asta inseamna ca, din toata suma programului, statul membru nu poate sa ceara la Bruxelles un anumit procent", a explicat Ghinea pentru Ziare.com.
”Pot sa mai existe corectii pe proiect, cum pare a fi cazul Tel Drum, in care se constata ca un anumit proiect este suspectat de frauda, intreaga valoare a proiectului nu poate fi rambursata de catre Bruxelles.
Daca au fost deja ceruti banii la Bruxelles, nu se trimit. Daca n-au fost ceruti, nu se mai accepta cererea de rambursare (...) Corectie inseamna ca statul roman de la buget, adica noi toti, trebuie sa acoperim gaura. UE nu plateste banii astia", a adaugat fostul ministru.
Astfel, frauda semnalata de OLAF in cazul Tel Drum, in valoare de 21 de milioane de eruo, va fi acoperita de statul roman din banii contribuabililor.
DNA îl acuză pe Dragnea de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase.
5 Comentarii
Nu apar hotii dar daca nu iese nimic,, trebuie desfiintat Parchetul..
E bine zis: Dosarul lui Dragnea
Ca pana acum, nu e nici o legatura legala intre Dragnea si Tel Drum, doar presa securista si binenteles cei de dreapta.
Nu ii iau apararea lui Dragnea, sunt sigur ca a furat, dar aici nu e vorba de prinderea hotilor e vorba de executarea unui adversar politic.
Puti de prost ce esti, mai poov ! Intai ne spui ca nu e nicio leg. intre dragnea si teldrum. Ca presa securista .... bla....bla....., vezi ca ai uitat sa ne scrii de statul paralel. Dupa aia ne scrii ca dragnea totusi a furat. Dumniezo sa va mai inteleaga pe voi, comunistii pu.lii ! Da' cand mama dracului scapam de voi ?!?!?!?!?
Tu-ti gura ma-tii și a tuturor votanților PSD, comuniști din născare, care nu vreau sa vadă că vremea socialismului a spus și o tara nu poate să meargă înainte decât cu liberalism "de extremă" în care cine nu poate, cine nu vrea și cine nu are trebuie să moară de foame pentru că țara sa meargă înainte!
Atuncia mereti la vot mai papagalilor de cluburi, am fost membru in comisia unei sectii de votare si s-au prezentat doar 40% din liste si aia batrani si ****ri PSD-iste. Hai sa dam din papagal. La nivel de tara e si mai grav. Dupa multi viteji apar. Asta-i democratia, asta-i pohta ce-au pohtit!