Sambata 2 Noiembrie

Statul CONFISCĂ averea lui VOICULESCU. SECHESTRU pe sediile Antena Group, Grivco și conturi

 

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, dar problemele nu se opresc aici. 

 

Dan Voiculescu trebuie să returneze bani și imobilele pe care le-a obținut ilegal. 

 

Instanţa confiscă:

 

- imobilul  de 299.000 mp şi un altul de 220.000 mp pe Strada Gârlei, nr 1B . Aceste sunt terenurile şi construcţiile ICA

 

- 3.515.756,4 dolari de la Dan Voiculescu reprezentând chiria încasată de la Romtelecom

 

- clădirea şi terenul de la adresa Bucureşti-Ploieşti nr 25-27, care reprezintă sediul Antena 3

 

- aproximativ 2,3 milioane de  lei de la Camelia Voiculescu şi peste 3 milioane de lei de la Corina Voiculescu. Acestea reprezintă contravaloarea acţiunilor la ICA.

 

De asemenea, statul a pus sechestru pe casa lui Voiculescu din Kiseleff.

 

Procurorii susţin că DAN VOICULESCU şi-a utilizat poziţia de lider de partid pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ mult mai mic decât cel de piaţă. 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa au fost cumpărate de omul de afaceri la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real, susţin procurorii. Prejudiciul este de 60 de milioane de euro, scrie realitatea.net.

 

”Prin subevaluarea cu intenţie a terenurilor, construcţiilor şi a titlurilor de participare şi prin falsificarea documentaţiei, acest pachet de acţiuni a fost achiziţionat cu suma de 104.730 de euro, în vreme ce valoarea reală era de 7.900.929 de euro”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

 

Afacerea a fost posibilă cu ajutorul lui Corneliu Popa, la acea vreme, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Domeniilor Statului. El a aprobat privatizarea, fără mandat din partea statului român. Ulterior, cu ajutorul mai multor reprezentanţi ai ADS, ai Ministerului Agriculturii şi ai Institutului de Cercetări Alimentare, preţul bunurilor este stabilit la o valoare mult sub cea a pieţei. La licitaţia organizată în 2004, au participat doar firma lui Dan Voiculescu, Grivco SA şi, în nume propriu, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general al I.C.A, cu nişte bani despre care declara ulterior că nu ştie cine i-a virat în cont. După ce Voiculescu a câştigat licitaţia, ministrul Comunicaţiilor de la acea vreme, Sorin Pantiş, şi-a pus semnătura pe un document fals, susţin procurorii. Este vorba despre un proces verbal de predare-primire de la Grivco către ICA a unor echipamente - care ar fi reprezentat îmbunătăţirile prevăzute în contractul de privatizare a institutului.

Comentarii Facebook