TIR-urile, controlate la sânge de poliţişti. S-au dat amenzi de peste 1.000.000 de lei!

 

Poliţiştii rutieri din toată ţara au efetuat, în intervalul 30 august – 1 septembrie, controale în trafic asupra autovehiculelor destinate transportului rutier public de mărfuri, cu masa maximă autorizată mai mare de 16 tone.

În tot acest interval de timp au fost verificate peste 5.500 de autovehicule şi aplicate aproape 2.400 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate.

       
În ultimele zile, sub coorodonarea Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R., au fost organizate la nivel naţional, acţiuni de control în trafic, pe toată reţeaua de drumuri naţionale, care au vizat vehiculele destinate transportului rutier public de mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 16 tone, inclusiv cele destinate transportului de mărfuri periculoase.

În cadrul acţiunii au fost controlate 5.501 autotrenuri, autoremorchere şi autocamioane cu masa maximă autorizată mai mare de 16 tone.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2.394 sancţiuni contravenţionale, dintre care 2.091 pentru încălcarea normelor rutiere (conform OUG nr. 195/2002), 44 pentru lipsa de la bordul vehiculului a unor documente specifice transportului de mărfuri efectuat (conform HG nr. 69/2012), 166 pentru nerespectarea de către conducătorii vehiculelor, a perioadelor de conducere şi de odihnă (conform OG nr. 37/2007) şi 88 pentru încălcarea altor acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate s-a ridicat la peste 1.000.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au reţinut 22 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au retras 116 certificate de înmatriculare.

"Pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă sau pentru defecţiuni tehnice grave, a fost dispusă măsura imobilizării a 20 de vehicule.

Totodată, pentru efectuarea în mod ilicit (neautorizat) a transportului public de marfă, poliţiştii rutieri au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective în două cazuri", se arataă într-un comunicate de presă al Poliţiei Române.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului de mărfuri privesc viteza neadaptată sau excesivă, depăşirea neregulamentară şi neacordarea priorităţii.

Comentarii Facebook