Duminica 22 Decembrie

Top 10 alimente care îți dau energie


Când simți nevoia unui plus de energie, dar nu dorești să recurgi la cafea sau alimente cu un conținut ridicat de zahăr, ai de ales dintr-o serie de alimente care te ajută atunci când ești lipsit de vlagă.

Iată care sunt cele mai bune alimente pentru a-ți crește nivelul de energie:

1. Migdalele sunt pline de vitamina E şi magneziu

Aşadar, ele sunt gustări ideale pentru creşterea nivelului de energie. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Nutrients, migdalele sunt nucile cu cel mai mare nivel de substanţe nutritive. Ele conţin multă vitamină E şi magneziu, având totodată multe proteine care ne ajută să ne menţinem energia zilnic.

2. Ciocolata neagră are cafeină şi teobromină

Atât cafeina, cât şi teobromina ne vor asigura un nivel ridicat de energie. Consumul moderat de cafeină şi zahăr din ciocolată nu va duce la scăderea bruscă a energiei odată ce efectul alimentului va dispărea. ca regulă generală, cu cât ciocolata conţine mai multă cacao, cu atât ea are mai puţin zahăr în compoziţie. Prin urmare, cu cât ciocolata este mai neagră, cu atât ea va creşte nivelul de energie.

3. Somonul este bogat în acizi graşi omega-3

Un studiu din 2004 publicat în jurnalul Lipids in Health and Disease susţine că acizii graşi omega-3 pot îmbunătăţi starea de spirit oferind protecţie şi împotriva depresiei.

4. Condimentele

Ierburile condimentate poate ajuta la întărirea metabolismului asigurându-ne energia necesară. De exemplu, ardeii iuţi conţin compusul numit capsaicină care poate îmbunătăţi funcţiile metabolismului, ajutând totodată digestia. În plus, unele condimente sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a îmbunătăţi funcţiile cognitive, potrivit Medical Journal Of Australia [PDF].

5. Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc este o alternativă bună pentru iaurtul obişnuit deoarece are mai multe proteine şi mai puţină lactoză şi carbohidraţi. Un studiu publicat în jurnalul Appetite subliniază că iaurtul grecesc îi poate ajuta pe oameni să se simtă sătui tocmai datorită proteinelor din el care acţionează încet.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook