Vineri 22 Noiembrie

Top 10 metode de a te calma când ești furios



Furia este un sentiment pe care orice persoană îl experimentează, însă, deși este o emoție normală, uneori poate fi copleșitoare și poate duce la repercursiuni grave. De aceea este important să știi cum și când să te calmezi pentru a evita posibile certuri.

Iată căteva metode utile de a-ți calma furia:


1: Ia o pauza

Poate parea un cliseu, insa numara pana la 10 inainte sa reactionezi la un anumit stimul. O alta optiune este sa parasesti “campul de lupta” pentru o perioada de timp astfel incat sa-ti poti stapani temperamentul.

2: Relaxeaza-te si foloseste vizualizarea

Calmeaza-te. Respira adanc. In timp ce expiri, imagineaza-ti ca toata furia acumulata iese afara pe nas si pe gura. Elibereaz-o si simte-te liber. Repeta exercitiul pana cand te vei simti linistit. Apoi vizualizeaza-te intr-un loc unde te simti fericit, calm si relaxat. Poate fi vorba despre o plaja, o gradina oriunde ti-ar placea sa te afli. Imagineaza-te acolo in timp ce respiri calm. Facand asta nu-ti va mai fi greu sa obtii pacea interioara.

3: Iarta si uita

Nimic nu vindeca mai usor ranile emotionale decat iertarea persoanei care ti le-a produs in trecut. Este nesanatos sa te torturezi zilnic cu amintirile neplacute cauzate de actiunile altor persoane. Chiar si daca ai pierdut ceva important merita sa-ti sacrifici sanatatea si stilul de viata? Bineinteles, ca nu.

4: Fa sport

Activitatea fizica te ajuta sa te eliberezi de emotiile negative, mai ales daca esti pe care sa erupi. Fa o plimbare, alearga, inoata, trage de fiare etc., fa orice sa te eliberezi de povara furiei.

5: Gandeste de doua ori inainte de a izbucni

Gandeste de doua ori inainte sa spui ceva la nervi dupa care sa-ti para rau. Mai bine sa te stapanesti cateva momente decat sa regreti toata viata.

6: Destainuie-te unui prieten

Te simti eliberat daca vorbesti cu un prieten despre problemele care te framanta. Tocmai de aceea, este bine sa ai pe cineva cu care sa vorbesti cand esti la pamant, cand esti deprimat, cand esti furios sau in alte ocazii in care simti o povara apasatoare pe umerii tai.

7: Vorbeste la persoana I

In momentul in care vrei sa descrii o problema vorbeste in numele propriu evitand astfel sa critici sau sa invinovatesti pe cineva. Spre exemplu poti spune, “Sunt suparat ca nu mi-ai dat o mana de ajutor in bucatarie in seara aceasta”. Daca procedezi pe dos, nu vei face decat sa-ti superi partenerul, iar scandalul se va declansa imediat.


Citește mai multe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook