Top 6 mituri despre alimentația sănătoasă infirmate de specialiști



Tot mai multe persoane încearcă să urmeze un regim alimentar sănătos pentru a arăta cât mai bine, însă există posibilitatea ca anumite obiceiuri pe care le consideri sănătoase să nu fie de fapt asa.

Iată o serie de mituri despre obiceiurile sănătoase infirmate de către specialiști:

Mitul nr. 1: Dressingul sarac in grasimi este sanatos

Iti plac salatele si ai mereu grija sa le mananci cu un dressing cu un aport redus de grasimi crezand ca este mult mai sanatos astfel? Studiile arata ca aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem pentru ca nu este deloc sanatos asa cum credeam.

Consumand salata cu o cantitate oricat de mica de grasimi este benefica si stimuleaza absorbtia de nutrienti din legume.

Unele alimente devin mai sanatoase daca sunt consumate in combinatie cu altele. Organismul tau poate absorbi mai bine nutrientii din legume daca sunt cosumate in combinatie cu o cantitate de grasime.

Mai mult, nu ar trebui niciodata sa mananci o salata fara sa adaugi si o cantitate de grasime pentru ca te vei simti mai satula cu cat organismul va absorbi cat mai multi nutrienti si poftele vor fi astfel combatute. Adaugand in salata putina branza de capra, ulei de masline, avocado sau nuci nu doar ca te vei mentine in forma, dar vei fi si sanatoasa.

Mitul nr. 2: Laptele degresat este mai sanatos

Studiile arata ca vitaminele care se gasesc in laptele normal, precum vitaminele A, D, E si K sunt solubile in grasime, ceea ce inseamna ca sunt mai bine absorbite de organism daca sunt insotite si de grasimi. Mai mult, laptele normal nici nu contine o cantitate de grasimi atat de ridicata de fapt.

Asa ca exceptand cazul in care bei laptele ca pe apa, in fiecare zi, ar trebui sa alegi laptele normal in defavoarea celui degresat. Vitaminele din lapte au proprietati benefice pentru sanatate, stimuleaza imunitatea si mentin oasele si dantura sanatoase.

Mitul nr. 3: Margarina este mai buna decat untul

Margarina a fost vazut ca produsul ideal. Are gust de unt, dar are un aport mult mai mic de calorii si de grasimi. Dar este oare alegerea cea mai sanatoasa? Se pare ca nu pentru ca margarina este un produs procesat si contine grasimi hidrogenate pe care organismul nu le poate procesa. Acest tip de grasimi sunt depozitate in celule si asta va interfera cu felul in care corpul tau arde grasimile. Untul, in schimb, este un produs natural care contine un aport minim de aditivi.

In compozitia untului se gaseste un acid gras natural, care, potrivit studiilor, reduce riscul de afectiuni de inima daca este consumat zilnic in cantitate mica.

Continuarea pe feminis.ro

Comentarii Facebook