Top 9 alimente din diete care nu te ajută să slăbești


Când urmezi o dietă trebuie să fi atent la ce mânănci, pentru că în meniul acestora pot exista alimente, care consumate zilnic pot opri procesul de slăbire.

Iată care sunt alimentele care te opresc din slăbit:

FRUCTELE CONFIATE

Atunci cand mancam fructe confiate, avem tendinta de a consuma o cantitate mai mare decat daca le-am manca proaspete. In plus fructele confiate nu mai prezinta toate vitaminele si mineralele unui fruct proaspat pentru ca procesele prin care acestea trec duc la degradarea unor substante continute.

Consumul de fructe confiate ne determina sa avem un aport caloric mare intr-un timp scurt. Este indicat sa le consumati rar. In schimb fructele proaspete sunt recomandate zilnic, in mese separate, nu mai mult de 3 fructe pe zi intr-un meniu normal.

Daca doriti sa va detoxifiati organismul, puteti insa opta pentru o zi din saptamana, la alegere, in care veti consuma doar fructe proaspete. De exemplu vinerea consumati numai fructe si beti doar apa plata.

NUCILE, ALUNELE, SEMINTELE

O alta categorie de fructe care trebuie consumate cu masura sunt cele oleaginoase: alune, arahide, nuci, seminte, caju etc.

Acestea sunt insa deosebit de sanatoase pentru organism daca le consumati in stare cruda. Coapate/prajite isi pierd din proprietati si devin chiar toxice pentru organism. Specialistii sustin ca aceste fructe oleaginoase ambalate si preparate termic in prealabil pot prezenta, chiar daca n-au rancezit, alfa-toxina – o subntanta cancerigena pentru organism.

BRANZETURILE

Branzeturile sunt foarte sanatoase, contin calciu si proteine, DAR exista cateva informatii pe care trebuie sa le cunoasteti:
- Pentru a va pastra silueta nu trebuie sa combinati branzeturi cu grasimi sau alte proteine. Branzaturile se consuma cu legume sau fructe;
- Daca doriti sa slabiti, consumati branza proaspata de vaca sau urda. Evitati cascavalul (poate contine pana la 60% grasimi), mozzarella si branzeturile grase.
- Nu combinati branzeturile cu cereale (de exemplu cu paine).
Concluzionand, este indicat sa consumati branza cu legume (in salate FARA ulei) sau cu fructe (de exemplu cu struguri de masa).

BRANZETURILE

Branzeturile sunt foarte sanatoase, contin calciu si proteine, DAR exista cateva informatii pe care trebuie sa le cunoasteti:
- Pentru a va pastra silueta nu trebuie sa combinati branzeturi cu grasimi sau alte proteine. Branzaturile se consuma cu legume sau fructe;
- Daca doriti sa slabiti, consumati branza proaspata de vaca sau urda. Evitati cascavalul (poate contine pana la 60% grasimi), mozzarella si branzeturile grase.
- Nu combinati branzeturile cu cereale (de exemplu cu paine).
Concluzionand, este indicat sa consumati branza cu legume (in salate FARA ulei) sau cu fructe (de exemplu cu struguri de masa).


Citește mai departe pe Kudika.ro

Comentarii Facebook