Duminica 22 Decembrie

TOP cele mai nesănătoase alimente

 

Alimentația este deosebit de importantă pentru menținerea unui organism sănătos. Mulți producători încearcă să îi ”fenteze” pe consumatori și le livrează produse nesănătoase, ambalate frumos și atractiv.

 

1. Nectarul si sucul de frcute. Un suc sau nectar de fructe cu o eticheta pe care apar imagini cu fructe proaspete insotite de sloganuri care contin cuvantul "antioxidanti", de exemplu, poate fi atragator pentru consumatori. 

 

Sucurile pot avea gust bun dar contin zahar si nu au nici o urma de fibre. In loc sa se consume in exces sucuri care contin multe calorii goale, este recomandat sa se manance fructele intregi. In acest mod va puteti satura si veti consuma mai putine calorii. 

 

2. Inghetata. O inghetata organica va ingrasa la fel de mult ca una non-organica, deoarece zaharul este zahar, indiferent ca este adaugat intr-un produs ecologic sau de alta natura. Fructoza, siropul de porumb, trestia de zahar, zaharul alb, siropul de artar, nectarul de agave, contin aproximativ 16-20 calorii per lingurita. De asemenea, chipsurile ecologice si produsele de patiserie ecologie sunt la fel de bogate in grasimi si calorii ca si cele non-organice. 

 

3. Produsele "naturale". Atunci cand achizitionati un produs pe care scrie "100% natural", "sanatos" sau "nu contine ingrediente artificiale", cititi de fapt, lista de ingrediente. "Natural" poate sa insemne ca un produs alimentar nu contine nici un ingredient artificial, coloranti sau conservanti chimici. Totusi, doar pentru ca un ingredient nu este artificial nu inseamna ca este bun pentru sanatatea dvs. 

 

Carnea pasarilor de curte este considerata naturala daca acestea sunt hranite cu alimente bio. In cazul in care la aceasta carne adaugati arome care contin conservati nu va mai fi la fel de sanatoasa pentru organism. O cutie de supa de pui cu taitei care nu sunt preparati in casa pot contine fructoza din sirop de porumb si aroma de pui - iar aceste ingrediente nu sunt naturale. 

 

4. Multicerealele. Multicerealele par a fi la moda, de la paine la biscuiti si cereale care pretind a fi sanatoase. Multicereale nu inseamna cereale integrale ci doar ca undeva, pe langa mult zahar exista si o urma de cereale. Pentru a obtine cantitatea necesara de nutrienti din aceste produse alimentare se vor alege doar cele pe a caror eticheta se specifica faptul ca cerealele sunt integrale. Totusi, chiar daca cerealele din comert sunt integrale este important ca acestea sa nu contina atat de mult zahar sau ciocolata.  

 

Citeşte mai multe pe sfatulmedicului.ro.

Comentarii Facebook