Topul alimentelor care îți pot distruge dantura


O dantură sănătoasă are efecte benenfice asupra întregului organism, însă problemele grave ale dinților pot să îți afecteze sănătatea sănătatea pe termen lung, din cauza inflamațiilor.

Pentru o dantură sănătoasă, medicii recomandă periajul de minim două ori pe zi și folosirea aței dentare, însă trebuie să încerci, pe cât posibil să eviți consumul alimentelor care îți pot cauza probleme.

Iată care sunt cele alimentele cu cele mai dăunătoare efecte asupra danturii:

1. Fructele uscate

Se lipesc de dinţi şi au un conţinut ridicat de zahăr. Astfel că favorizează înmulţirea bacteriilor şi formarea cariilor. Nu înseamnă că trebuie să le excluzi din alimentaţie, însă ar fi indicat să te speli pe dinţi imediat după ce le-ai consumat.


2. Citricele şi fructele acide

Lămâile şi roşiile sunt considerate de către experţi a fi alimente acide care îţi pot afecta dantura, în special atunci când sunt consumate singure. De aceea ar fi bine să-ţi clăteşti gura cu apă imediat după ce le-ai consumat.


3. Pâinea albă

Alimentele care conţin amidon, dar şi gluten cum ar fi pâinea albă sunt periculoase pentru dinţi, deoarece rămân în spaţiile interdentare, favorizând formarea bacteriilor şi a tartrului.

Citește mai multe pe eva.ro

Comentarii Facebook