Duminica 22 Decembrie

Topul celor mai benefice condimente pe care trebuie să le ai în bucătărie



Condimentele trebuie să fie nelipsite din toate bucătăriile, acestea oferind un gust bogat și arome apetisante mâncărurilor. Acesta nu este singurul motiv pentru care ele nu trebuie să-ți lipsească.

Condimentele au și multe efecte benefice asupra organismului, fiind pline de vitamine și nutrienți.

Iată care sunt cele mai bune condimente pentru sănătatea ta:

Cimbrul

Folosit atat ca ingredient, cat si ca planta medicinala, cimbrul contine mangan, un mineral care te ajuta sa ai oase sanatoase si o piele frumoasa. Totodata, cimbrul este bogat si in timol, un ulei esential care actioneaza ca un antiseptic si antioxidant. De aceea, condimentul-minune este folosit pentru tratatea infectiilor gatului, a diferitelor forme de bronsita sau in tratarea inflamatiilor.

Piperul

Un alt condiment benefic este si piperul. Acesta lupta impotriva acumularii de grasime in organism datorita piperinei, o substanta activa care blocheaza formarea de celule adipoase. In plus, piperul te ajuta si sa ai o digestie buna.

Scortisoara

Daca ai probleme cu mentinerea unui nivel optim al trigliceridelor, glucozei sau al colesterolului rau LDL, scortisoara te poate ajuta sa il tii sub control. Vei reduce astfel riscul aparitiilor bolilor cardiace, a hipertensiunii, ulcerului etc. In plus, mai multe studii au aratat ca scortisoara este sursa bogata de antioxidanti si stopeaza dezvoltarea bacteriilor.


Ardeiul iute (Chili)

Datorita continutului de capsaicina, ardeiul iute este aliatul tau in lupta contra kilogramelor in plus. Totodata, acest condiment te ajuta si daca esti predispusa la diabetul de tip 2, intrucat cantitatea de zahar din organism este mai scazuta dupa ce ai consumat acest produs. Un consum regulat de ardei iute scade si colesterolul rau si previne bolile de inima.

Citește mai multe pe ele.ro

Comentarii Facebook