Topul celor mai bune tratamente naturiste împotriva oboselii cronice

Sindromul de oboseala se poate manifesta printr-o serie de semne si simptome nespecifice:

palpitatii
atacuri de panica
tulburari digestive (dispepsie, balonari, lipsa poftei de mancare)
tulburari psihoemotionale: lipsa poftei de viata, stari depresive, anxietate, indispozitie, irascibilitate
slabiciune fizica
anemie
tulburari de somn: somnolenta in timpul zilei, insomnie
dureri de cap
dificultati de concentrare
diminuarea randamentului fizic si intelectual
tulburari de dinamica sexuala
susceptibilitate crescuta la infectiile sezoniere (cel mai frecvent respiratorii)
constipatie


Iată care sunt cele mai bune tratamente naturiste pentru oboseala cronică:

1 Cura cu argila
Cura cu argila este un remediu excelent pentru o multitudine de afectiuni, precum diabetul, hipertensiunea, ulcerul gastric, colitele, gastritele, infectiile renale. Cura cu argila prin proprietatile sale detoxifiante, ajuta la revigorarea intregului organism, alungand starile de oboseala si epuizare.

Apa de argila se prepara dintr-o jumatate de pahar de apa plata (150 ml), la care se adauga o lingurita de argila (in jur de 7g). Se lasa sa stea de seara pana dimineata.

In primele sapte zile, se bea inainte de fiecare masa cu 20-30 de minute, numai apa de argila. Apoi, se consuma tot continutul paharului, amestecand apa cu argila, inainte de a bea.

Acest tratament dureaza inca 14 zile, cura cu argila fiind in total de 21 de zile. Apoi, tratamentul se poate continua cu 10 zile in fiecare luna, timp de 6 luni.


2 Alimentatia sanatoasa
Alimentatia moderna, saraca in cruditati lasa urme nedorite asupra sanatatii, fiind una din cauzele favorizante ale oboselii cronice.

Pentru invingerea oboselii cornice se recomanda o perioada in care se exclud: dulciurile, cafeaua, alcoolul, tutunul, alimentele pe baza de faina alba, mezelurile si carnea de orice fel, conservele.

Se introduc 5 portii de fructe si legume crude pe zi, circa o jumatate de kilogram. In acest fel organismul primind vitamin, minerale si cele 25-30 g de fibre alimentare necesare zilnic, pentru a se putea forma bolul fecal, care stimuleaza peristaltismul gastro-intestinal si eliminarea toxinelor.

Fibrele au si rolul de a impiedica o buna parte din absorbtia colesterolului, reducand nivelul colesterolului “rau” din sange.

3 Contactul cu natura
Aerul curat, apa, razele soarelui sunt remedii din natura, mai calmante si mai relaxante decat orice medicament.

Omul modern s-a indepartat foarte mult de natura, iar “oboseala” trece de indata ce acesta revine de unde “ a plecat”.

O plimbare in natura, mersul descult pe iarba, privelistea unui rasarit sau a unui apus in mijlocul naturii ne poate reincarca “bateriile” pentru mult timp.

4 Miscarea
Miscarea - mai ales in aer liber - are un efect po¬zi¬tiv asupra starii noastre de spirit.

Lumina soa¬relui blocheaza secretia de melatonina si stabilizeaza valorile dopaminei si serotoninei, hormonii care ne creeaza o stare de bine.

5 Miere cu scortisoara
Studiile au aratat ca persoanele de varsta a treia care consuma miere si scortisoara in parti egale au mai multa vitalitate.


6 Masaj cu otet de mere
Masajul cu otet de mere, eventual aromatizat cu 1-2 picaturi de ulei esential de levantica sau rozmarin, face minuni in alungarea starii de oboseala si surmenaj intelectual.

Masajul se face pe intregul corp, cu miscari ascendente, in¬sistandu-se asupra umerilor, a cefei, a toracelui si a fruntii.



Citește mai departe pe Garbo.ro

Comentarii Facebook