Duminica 17 Noiembrie

Untul și carnea grasă chiar sunt periculoase pentru inimă? Vezi ce spun experții


De-a lungul timpului riscul atacurilor cardiace a fost asociat cu grăsimile saturate și cu carnea grasă, însă un cardiolog britanic susține că acestea sunt supraestimate, astfel că sunt trecute cu vederea alte substanțe mai periculoase pentru organism, precum zahărul.

E timpul “să demolăm mitul privind rolul grăsimilor saturate în apariţia bolilor de inimă”, afirmă dr. Aseem Malhotra, cardiolog în cadrul Croydon University Hospital, din Londra, într-un articol publicat în British Medical Journal, scrie Descoperă.ro.

Acesta consideră că atenția asupra grăsimilor saturate ca și substanțe dăunătoare ne face să trecem cu vederea contribuţia nocivă a altor factori, precum zahărul.

Grăsimile saturate sunt prezente în produse precum untul, margarina, carnea grasă, slănina, untura, brânzeturile, smântâna, astfel că aceste grăsimi se regăsesc în multe alimente larg consumate în lumea occidentală (deseori în exces), de la mezeluri până la prăjituri.

Ideea că alimentele ce conțin un procentaj ridicat de grăsimi saturate duc la creşterea nivelului de colesterol din sânge, care se depune pe pereţii interni ai vaselor de sânge, îngustându-le şi ducând astfel la apariţia bolilor cardiovasculare, domină lumea medicală de decenii.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook