Vezi ce alimente trebuie sa consumi pentru un sistem imunitar fortificat!
Pentru fortificarea sistemului imunitar medicii nutritionisti recomanda o serie de alimente care au un efect garantat.
Intre acestea se numara ceaiul verde, ghimbirul, afinele, scortisoara, smochinele si merele, care trebuie sa fie consumate acum la inceput de primavara.
Nutritionistii sustin ca o data cu venirea primaverii trebuie sa fortificam sistemul imunitar slabit pe durata lunilor de iarna si care trebuie "ajutat" pentru a lupta impotriva agentilor patogeni si a virusilor care circula in sezonul mai cald.
Rosiile sunt un adevarat un adevarat izvor de sanatate, deoarece contin vitamina C: 100 de grame de rosii asigurand 40% din necesarul zilnic de vitamina C. In rosii exista o importanta cantitate de vitamina A, potasiu si fier.
Smochinele sunt recomandate pentru minerale: fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru si sulfu. In smichinele uscate sunt folositoare pentru afectiunile cardice si pentru controlul hipertensiunii arteriale.
Ciupercile nu contin grasimi, zahar si sare si sunt o sursa de fibre si vitamine: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic).
Nutritionistii recomanda si castravetii, cu un continut contin bogat de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, provitamina A.
Nu trebuie ignorate fructele: merele contin pectina, o fibra naturala care are multe efecte benefice asupra sanatatii, scad colesterolul, previn cancerul pulmonar si afectiunile cardiace. Merele regleaza glicemia,utile in special persoanelor care sufera de diabet, contin antioxidanti care ajuta la detoxifierea organismului si la intarirea imunitatii.
0 Comentarii