Vineri 22 Noiembrie

VIDEO - Cum se prepară crenvustii. După acest VIDEO nu vei mai consuma

 

Un material video filmat într-o fabrică de procesare a mezelurilor demonstrează ceea ce spun de mult timp nutriționiștii.

 

Un bărbat apare în imagini lângă o mașină de tocat, în care pune resturi de origine animală. Compusul rezultat va fi folosit pentru a fi făcuți crenvustii. 

 

Spre exemplu, în crenvustii de pui gasesti, de exemplu, zgarciuri, pielita, tendoane etc. 

 

”Aceşti crenvuşti conţin 38 la sută carne de pui, foarte puţin de altfel. Şi în compoziţia acestui preparat găsim slănină, despre care am mai discutat că nu este un produs sănătos. Eticheta nu poate fi uşor citită foarte bine şi sunt, din păcate, foarte mulţi consumatori care nu dau importanţă la acest aspect. Din punctul meu de vedere, chiar dacă am consemnat procentul de carne, foarte puţin din acest produs conţine o ingrediente sănătoase. Un sfert dintr-un crenvuşti este carne de pui, restul fiind adaosuri, ba slănină, ba proteină din soia etc.  Aşadar, nici crenvuştii nu reprezintă o sursă de alimentaţie sănătoasă. Eu îi pun întotdeauna pe aceeaşi treaptă cu salamurile. Orice produs alimentar preparat din cărnuri tocate la care se adaugă diverse este nesănătos. Foarte multe persoane, când citesc pe etichetă crenvuşti sau parizer de pui, spun că acestea nu conţin untură şi consideră că sunt preparate slabe. Aceste persoane se întreabă de ce preparatele respective nu sunt recomandate. Eu spun că sunt doar aparent slabe.  Şi în sprijinul afirmaţiei vine eticheta, pe care, dacă o citim cu atenţie, vedem toţi compuşii nesănătoşi conţinuţi. Prin urmare, conţinutul foarte redus în principii nutritive sănătoase este cel care mă reţine să spun că sunt alimente care ar putea fi recomandate într-o alimentaţie sănătoasă”, a explicat medicul nutriţionist Magdalena Moroşanu, conform viata-libera.ro.

 

Unele produse conțin și pui şi porc. ”Am avut surpriza să văd un pateu din ficat de raţă, care este foarte căutat, care conţinea doar 1, 5 la sută, o cantitate infină, de ficat de raţă. În rest conţinea carne de porc, de pui, soia etc. Numai ceea ce ar trebui să conţină nu avea. Aşa se întâmplă şi cu crenvurştii. Conţin foarte puţină carne de pui şi, în completare, aditivi şi alte ingrediente nesănătoase. Dacă suntem atenţi la etichetă, vom observa că şi crenvurştii de pui, o parte dintre ei, conţin şi alte tipuri de carne, cum ar fi cea de porc. Şi mai trebuie menţionat un aspect foarte important. Toate aceste preparate au un conţinut foarte mare de sare. Orice bolnav de rinichi sau de inimă, dacă consumă astfel de produse, asimilează foarte multă sare, ceea ce nu face decât să îi agraveze boala”, a completat Magdalena Moroşanu.

Comentarii Facebook