”A murit ca noi să putem trăi” - Un tânăr a murit în faţa computerului, dar și-a ”salvat” familia
Moartea unui tânăr din Anglia a fost neînțeleasă acum 2 ani de zile, dar abia acum familia îndurerată a aflat adevărul.
Tânărul de 31 de ani părea perfect sănătos acum doi ani, când s-a prăbuşit mort, în faţa computerului. Familia a făcut acum o descoperire edificatoare. ”A murit ca noi să putem trăi”, spune mama bărbatului.
Toţi îl credeau sănătos pe Gary Anderson, care la rândul lui se simţea în putere şi fără probleme care i-ar fi putut pune viaţa în pericol. Însă moartea l-a răpit pe neaşteptate, lăsându-l fără suflu la birou, în faţa ecranului computerului său. S-a prăpădit ziua în amiaza mare, la 31 de ani, spre şocul şi groaza apropiaţilor. Ulterior, medicii au descoperit că suferea de Sindromul Brugada, o boală de inimă transmisă genetic în rândul familiei sale.
Moartea tânărului, ”salvarea” familiei sale
Mama lui, Valerie, de 64 de ani, şi sora cea mică, Jacqui, de 29 de ani, spun că Gary a murit ca să le ofere lor o şansă la viaţă. Familia din Cramlington, Northumberland, se află de atunci sub atenta supraveghere a medicilor, după ce şi cele două femei au fost diagnosticate cu boala. Potrivit Mirror, Gary Anderson a fost găsit fără viaţă pe 13 iunie 2020, de către colegii săi de apartament. Au încercat să-l resusciteze, însă nu mai era nimic de făcut. Paramedicii au constatat decesul pe loc. Deşi locul de muncă îi ocupa cea mai mare parte din timp, muzica era marea lui dragoste. Iubea să meargă la concerte şi festivaluri, iar la 18 ani chiar urcase pe scenă, pentru a susţine un spectacol live.
”Şocul şi groaza, plânsul incontrolabil în timpul nopţii ... Nu devine mai uşor pentru nimeni. Au trecut doi ani şi tot nu-mi vine să cred. A trebuit să-l pierd pe Gary ca să descopăr că am sindromul Brugada”, spune mama lui Gary, Valerie. ”Gary ne-a salvat vieţile, altfel nu am fi aflat niciodată”, a adăugat sora mai mică, Jacqui. După moartea fiului, Valerie şi-a unit forţele cu mai multe mame care şi-au pierdut la rândul lor copiii într-un mod similar. Împreună, speră să ajute cât mai mulţi oameni să conştientizeze riscurile bolilor de inimă. De asemenea, vor să încurajeze testarea pentru a descoperi prezenţa sindromului cât mai timpuriu.
1 Comentariu
5 G-ul salveaza Romania