Duminica 20 Octombrie

A murit una dintre cele mai cunoscute prezentatoare din România. A fost admirată pentru frumusețea și eleganța sa

Delia Budeanu a încetat din viață la vârsta de 75 de ani. Decenii la rând, a fost o prezență constantă pe micile ecrane.

Cunoscuta crainică a debutat în 1970, în cadrul programului 2, unde prezenta emisiuni ce includeau concerte simfonice. 

Delia Budeanu a fost un simbol al eleganței și profesionalismului, fiind admirată pentru cariera sa de succes ca prezentatoare de știri în cadrul TVR, unde a activat mulți ani, devenind o figură iconică pentru televiziunea română.

delia budeanu.JPG

Îndrăgita prezentatoare a fost diagnosticată cu cancer, conform DC NEWS, iar boala s-a agravat în ultima perioadă. Cu toate acestea, ea a rămas puternică până la final, lăsând în urmă un impact de durată asupra jurnalismului și televiziunii din România. Moartea ei a îndurerat atât familia, cât și colegii de breaslă și publicul care a îndrăgit-o de-a lungul anilor.

În anul 2008, a publicat – la editura Vremea – volumul Live despre parcursul său ca prezentatoare de televiziune, într-o perioadă extrem de sumbră.

În vara acestui an, Delia Budeanu a publicat la Editura Curtea Veche, cea de-a doua carte a sa, „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”.

Trupul neînsufleţit va fi depus, duminică, la Mănăstirea Caşin din Bucureşti. Înmormântarea va avea loc luni, la Mănăstirea Ghighiu.



Comentarii Facebook