Amenzi uriașe pentru vecinii gălăgioși! Sancțiunile pentru cei care tulbură liniștea ar putea ajunge și la 12.000 de lei


Amenzile pentru cei care își deranjează vecinii ar putea crește substanțial. 

Astfel, vecinii gălăgioși s-ar putea alege cu amenzi de până la 12.000 de lei, în cazul tulburării repetate a liniștii, potrivit unui proiect legislativ, conform unei analize profit.ro.

Astfel, amenzile pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora, vor crește fiind cuprinse între 1.000 lei și 2.000 lei, față de 500 lei-1.500 lei, cât sunt în prezent.

Amenzile cresc și mai mult dacă faptele sunt repetate în interval de 72 de ore.

Astfel, se pot alege cu amenzi de la 4.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității cei care deranjează locatarii între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00  prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora. 

Nici cei care organizează petreceri sau adunări care deranjează locatarii nu scapă de amenzi, fiind prevăzute sancțiuni cuprinse între 4.000 lei la 6.000 lei pentru organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social.

Dacă fapta se repetă în interval de 72 de ore cei care organizează astfel de petreceri trebuie să scoată din buzunar sume cuprinse între 6.000 lei și 12.000 lei sau să presteze 100-150 de ore de activități în folosul comunității.

În acest caz din urmă, noua propunere legislativă prevede și eliminarea din legea actuală a sintagmei ,,în mediul urban”, fiind posibile sancțiuni pentru astfel de abateri și în mediul rural. 

Comentarii Facebook