Duminica 24 Noiembrie

Arafat, în război cu Dana Budeanu: „Trebuie să lăsăm sfaturile divelor”


Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, consideră că dorința oamenilor de a se vaccina a scăzut și din cauza „unor dive”, care răspândesc opinii false la televizor. Arafat a făcut referire în special la creatoarea de modă, Dana Budeanu, despre care supune că „se pretinde un expert”, iar acest lucru este o problemă.

Noi putem să prevenim un val patru al pandemiei cu cât avem mai multe persoane care s-au vaccinat. Acest lucru ce înseamnă? Înseamnă: lăsăm sfaturile divelor de pe televiziuni - şi ştiu despre cine vorbesc aici, dar nu vreau să spun numele - una, în mod special, care apare şi comentează toată ziua”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Raed Arafat a dezvăluit că persoana la care face referire în mod special este creatoarea de modă, Dana Budeanu.

Eu am evitat să numesc, dar când apare una ca doamna Budeanu, care toată ziua am fost în gura ei cu toţii, comentând vaccinarea, măsurile, tot, într-un limbaj pe care nu pot să-l descriu. Da, este dreptul acestei persoane să-şi spună opinia. Cu toţii avem acest drept să ne spunem părerea.

Dar când această părere este exprimată de o persoană care se pretinde un expert şi mulţi oameni o cred devine o problemă. Şi această persoană când este promovată - şi nu numai ea - şi vine cu păreri care nu sunt medical fundamentate înseamnă că avem o problemă”, a spus șeful DSU.

„Oamenii simpli le cred uneori mai mult decât ne cred pe noi”

Raed Arafat a explicat apoi de ce oamenii se răzgândesc cu privire la vaccinarea anti-COVID și de ce aceștia tind să îi creadă pe antivacciniști.

Noi am fost de dimineaţa până seara spuşi că ce se întâmplă nu este OK, vaccinarea nu e OK, aia nu e OK, aia nu e OK - şi asta totul transmis indiferent ce mesaje s-au dat de la comitetul de vaccinare, de peste tot. De multe ori am văzut predominând mai mult partea cealaltă, şi promovată,  şi arătată, de social media nici nu mai vorbim.

Aceste persoane trebuie să spună pe ce se bazează când vorbesc. Oamenii simpli le cred şi uneori le cred mai mult decât ne cred pe noi, pentru că folosesc un limbaj pe care poate noi nu vrem să îl folosim, folosesc o chestie care arată că e superioară persoana care critică, zeflemeşte, înjură”, a mai spus Arafat.


Comentarii Facebook