Atenție la ce puneți în bagaj atunci când plecați din țară! Amenzi uriașe sau chiar închisoare din cauza unor medicamente banale


Sezonul vacanțelor a început de curând. Mulți români aleg să plece din țară și optează pentru destinații exotice pentru concedii.

Astfel, în bagajele românilor ajung de multe ori și medicamente. Turiștii trebuie să știe însă că unele pastile și siropuri, fie ele banale, sunt interzise, iar deținerea lor se pedepsește cu amenzi uriașe sau chiar și închisoare.

De exemplu, în Grecia este interzisă intrarea cu orice medicament care conține codeină, precum nurofen plus, iar în Dubai zeci de medicamente se află pe ,,lista neagră”.

În Emiratele Arabe Unite, tramadolul și codeina sunt interzise, cei care sunt prinși cu medicamente care conțin astfel de substanțe riscă închisoarea. De asemnenea, anumite produse pentru cei mici precum Advil sau Panadol dar și contraceptive, se află pe lista medicamentelor cu care nu puteți călători. În total există 70 de astfel de produse interzise, de la plasturi de fumat până la medicamente pentru hepatită. Pentru 30 dintre ele puteți obține o aprobare prealabilă de la ministerul sănătății din UAE.

În unele țări din Asia sunt interzise medicamentele de decongestionare a căilor respiratorii sau unele pastile pentru insomnii.

În Liban, Filipine și Coreea de Sud este interzisă substanța furazolidonă, specifică medicamentelor antidiareice. Acidul acetilsalicilic, un component regăsit în aspirină, este interzis în Serbia, potrivit Digi24.ro.

Înainte de călători, informați-vă asupra regulilor în care anumite substanțe pot fi deținute în țara în care plănuiți să ajungeți, pentru a evita eventualele neplăceri.


Comentarii Facebook