Atenție la e-mailurile primite de la bancă! Hackerii folosesc identitatea unei bănci cunoscute din România pentru le fura clienților datele și banii


Identitatea unei bănci cunoscute este folosită online pentru a fura banii și datele persoale ale românilor.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC atrage atenția asupra unor atacuri de tip phishing în care atacatorii se folosesc de numele CEC BANK.

Frauda funcționează prin e-mail

Cei vizați de atac primesc un email care pare a proveni din partea companiei CEC BANK, sub pretextul îmbunătățirii continue a serviciilor. 

În același email, va fi trecut și un link către site-ul CEK BANK iar utilizatorii vor fi învitați să-l urmeze. În realitate este vorba despre un site fals, clonat ca să arate identic cu cel oficial, unde un portal online le cere să furnizeze date personale și datele cardului.

Dacă victimele cred că se află pe site-ul real, pot pica foarte ușor în plasă și să le  trimită infractorilor toate detaliile.

Recomandări pentru atacurile phishing: 

  •  Nu vi se va cere niciodată să furnizați prin email sau link-uri atașate date cu caracter sensibil (date personale, de autentificare, sau de carduri bancare).
  •  Verificați întotdeauna autenticitatea email-urilor de la o companie sau instituție printr-un canal de comunicare separat, în special dacă vi se solicită date cu caracter sensibil.
  •  Raportați astfel de email-uri către organizația impersonată pentru a atrage atenția cât mai rapid asupra activității frauduloase.
  •  În cazul în care ați furnizat date sensibile, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit, depuneți o plângere la Poliție (fizic sau la petitii@politiaromana.ro) și notificați DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro)


Comentarii Facebook