Atenție părinți! Vă puteți alege cu amenzi uriașe la început de an școlar. Ce lucru banal vă poate lăsa fără bani în buzunare


Părinții care refuză să semneze contractul educațional riscă amenzi uriașe, potrivit  regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ.

 De sancțiuni nu sunt scutiți nici directorii dacă și ei refuză acest lucru. Aceștia din urmă pot să aleagă să facă muncă în folosul comunității, în loc de amendă. 

Concret, părinții care nu semnează contractul educațional la intrarea elevilor în clasa pregătitoare, a V-a sau a IX-a, riscă amendă între 1.000 și 5.000 de lei, potrivit edupedu.ro.

În cazul directorului, refuzul semnării contractului educațional se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei, sau cu prestarea unei activități în folosul comunității.

În contractul educațional există mai multe obligații pentru părinți precum: să asigure o ținută decentă a elevilor, să participe la ședințele cu părinții online sau fizic, să-și exprime acordul cu privire la prelucrarea datelor personale sau să înlocuiască sau să plătească contravaloarea unui bun stricat de elev.


Comentarii Facebook