Duminica 22 Decembrie

Atenție! Videoclipurile de pe TikTok pot provoca ticuri în comportamentul adolescenților. Ce spun specialiștii


Anxietatea, traumele și stresul social pot stimula creierul să producă simptome fizice reale, mai exact ticuri în rândul adolescenților, atrag atenția oamenii de știință.

Oamenii de știință au reușit să înțeleagă mai bine modul în care anxietatea, traumele și stresul social pot stimula creierul să producă simptome fizice foarte reale, chiar dacă scanările corporale sau analizele de sânge nu arată nicio urmă a acestora. 

Începând cu 2020, un număr record de adolescenți cu manifestări dramatice și neobișnuite de tulburări de tic - mișcări sacadate exagerate și izbucniri verbale- au inundat departamentele de urgență și cabinetele medicilor în căutare de tratament imediat. În multe cazuri, tinerii pacienți nu fuseseră niciodată diagnosticați cu tulburări de tic, cum ar fi tulburarea Tourette.

Atenție la ticurile provocate de TikTok adolescenților

Ticurile sunt spasme, mișcări sau sunete bruște și incontrolabile pe care oamenii le fac în mod repetat. O persoană cu un tic motor ar putea să clipească la nesfârșit. Videoclipurile de pe TikTok cu hashtag-ul #tourettes au înregistrat peste 4 miliarde de vizualizări, fenomen care ar putea fi un exemplu de comportamente, emoții sau stări care se răspândesc spontan într-un grup. Studiile recente arată că acestea afectează până la 20% dintre copii și 1% dintre adulți.

Ce ticuri ar putea apărea din cauza TikTok

  • Clipit foarte des;
  • Diverse grimase faciale;
  • Ridicarea umerilor;
  • A arăta semnul „ok” foarte des;
  • Serii de mișcări care se execută întotdeauna în aceeași ordine - o răsucire a capului urmată de o ridicare a umerilor, de exemplu.

Comentarii Facebook