Duminica 8 Septembrie

Automobile Bavaria, un nou contract cu Poliția Română. Firma va livra BMW-uri pentru misiuni speciale


Inspectoratul General al Poliției Române a încheiat recent trei contracte de achiziție de autovehicule, prin licitație publică, pentru completarea parcului auto al instituției. Totul s-a întâmplat la aproape o lună după ce IGPR a cumpărat 600 de autospeciale 320ix de la Automobile Bavaria, valoarea contractului fiind de 16.334.341 lei, adică de aproximativ 3,3 milioane de euro.

Presa a speculat că acest contract ar fi fost înlesnit de faptul că fondatorul Automobile Bavaria, Michael Schmidt, este un apropiat al președintelui Klaus Iohannis. Firma  a emis un comunicat în care a explicat, pe lângă faptul că „autospecialele BMW 320ix ofertate IGPR nu reprezintă mașini de lux, sunt autovehicule special concepute pentru autorități și ofertate la un preț special”, că Schmidt nu mai face parte din companie, scrie Fanatik.

La puțin timp, Automobile Bavaria a câștigat o nouă licitație pentru achiziția de autovehicule. Pe 21 octombrie 2022, conform datelor de pe e-licitatie.ro, consultate de FANATIK,  între IGPR și firma fondată de Michael Schmidt s-a semnat un „acord cadru pentru achiziția de autovehicule pentru misiuni speciale (caroserie AC)”, în valoare de 1.340.000 lei, adică aproximativ 275.000 euro.

Autovehiculele cu caroseria AC sunt mașinile break. „Se intenționează achiziționarea de Autovehicule pentru misiuni speciale (caroserie AC). Cantitate estimată minimă Acord cadru – 1 cpl, Cantitate estimată maximă Acord cadru – 5 cpl, Cantitate estimată minimă cel mai mare contract subsecvent – 1 cpl, Cantitate estimată maximă cel mai mare contract subsecvent 3 cpl”, se arată în contract.

Comentarii Facebook