Vineri 27 Septembrie

Autoritățile au făcut-o de oaie! Sute de ciobani au luat cu asalt Guvernul și amenință cu blocarea drumurilor de interes național


Piața Victoriei a devenit locul de adunare pentru sute de ciobani din toată țara, care protestează față de măsurile pe care autoritățile le-a luat, pentru a opri extinderea pestei la oi. 

O delegație a protestatarilor a intrat în Palatul Victoria la discuții și solicită interzicerea eutanasierii oilor în România. 

În urma evoluției pestei rumegătoarelor mici în țara noastră, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a acționat pentru a limita răspândirea virusului. 

„Atragem atenția asupra activităților ilegale, cum ar fi transporturile clandestine de animale, care pot genera focare secundare de boală la mare distanță de focarele inițiale și care pun în pericol eforturile de export”, a transmis ANSVSA vineri, 20 septembrie. 

Ciobanii își doresc mai multă liberate în ceea ce privește transportul animalelor pentru comercializare sau reproducere. Mai mult, aceștia cer Guvernului să interzică eutanasierea animalelor la nivelul României. 

Ciobanii au venit pregătiți cu provizii de mâncare și haine de schimb pentru câteva zile și spun că vor rămâne în fața guvernului până când vor fi ascultați. Ei amenință cu blocarea drumurilor de interes național dacă problemele lor nu vor fi rezolvate. Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele și caprinele, notează Digi24.ro. 



Comentarii Facebook