Vineri 27 Septembrie

,,Bandiții reciclării” au dat lovitura! Au păgubit un magazin cu sute de mii de lei, folosind vouchere SGR falsificate. Cum au acționat


O rețea de falsificatori de vouchere SGR a fost destructurată de polițiști. 

Cinci percheziții au fost desfășurate într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, după ce un magazin a fost păgubit sute de mii de lei.

Concret, mai multe persoane sunt acuzate că au falsificat vouchere folosite în cadrul sistemului de garanție - returnare, prejudiciul ridicându-se la 300.000 de lei. 

„Cercetările vizează mai multe persoane care, în perioada iulie - septembrie 2024, ar fi decontat la un lanţ de magazine de retail alimentar, în mod ilegal, vouchere SGR (sistem de garanţie–returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile) cu serii unice / coduri de bare unice / aceleaşi coduri QR, vouchere ce ar fi fost imitate prin multiplicare, inducând în eroare casierii magazinelor în cauză, întrucât ar fi prezentat aceleaşi elemente de identificare cu cele originale, cu scopul obţinerii frauduloase de sume de bani”, informează IGPR.


Comentarii Facebook