Vineri 11 Octombrie

Când scăpăm de viza pentru Statele Unite? Ambasadorul României în SUA a făcut anunțul! Ce lucru e obligatoriu cu 72 de ore înainte de zbor


Românii sunt la un pas să călătorească în Statele Unite ale Americii, anunță ambasadorul României Andrei Muraru.

Potrivit acestuia începând din martie sau aprilie 2025, românii vor putea merge fără vize în Statele Unite, după ce țara noastră va intra în programul Visa Waiver.

„România îndeplinește formal toate criteriile tehnice pentru a face parte din programul american de scutire de vize și ne așteptăm ca partea americană să facă acest anunț în cursul lunii ianuarie și intrarea efectivă în program să se producă în martie sau aprilie 2025. Deci din martie sau aprilie 2025, românii vor putea călători fără vize în Statele Unite”, a anunțat Andrei Muraru, potrivit Antena3.ro.

Concret, pentru a călătorii spre SUA, românii vor avea nevoie doar de  o autorizație electronică de călătorie, pe care trebuie să o achiziționeze cu cel puțin 72 de ore înainte de zbor. Aceasta va costa 21 de dolari și nu mai este nevoie de interviu pentru obținerea ei.

„Pot intra pe teritoriul american cu condiția să aibă o autorizație electronică de călătorie, adică să se înregistreze într-un sistem online cu cel puțin 72h înainte de a se îmbarca spre Statele Unite în avion. Această autorizație electronică de călătorie este după același principiu al unei vize electronice, doar că este mult mai ieftină, cu 21 dolari. Nu trebuie să mai mergi la un interviu la Consulatul American de la București sau la orice consulat al Statelor Unite în lume și îți permite intrarea pe teritoriul american timp de 2 ani, pentru ședere de până la 90 de zile, cu un număr nelimitat de intrări și ieșiri.”, a explicat Andrei Muraru.


Comentarii Facebook