Vineri 27 Septembrie

Casele din Bali și Zanzibar, mai ieftine decât cele din Cluj-Napoca. Anual se înregistrează câteva mii de tranzacții



Cluj-Napoca a reușit să „cucerească” topurile când vine vorba de banii pe care trebuie să-i scoți din buzunar pentru achiziționarea unui apartament, iar în tot mai multe orașe din țară, „moda clujeană” se extinde. 

În ciuda acestui fapt, mii de români, anual, decid să achiziționeze imobile în țări exotice precum Bali și Zanzibar, pe care le închiriază ulterior, prețurile fiind mult mai accesibile. 

Spre exemplu, doar în Dubai, numărul românilor care au cumpărat imobile a crescut cu 75% în doar 2 ani, în special pentru că pot lua cu ușurință credite.

Citește și: Prețurile pentru apartamentele scoase la vânzare continuă să crească! Clujul, pe primul loc în țară/Metru pătrat ajunge curând la 3000 de euro

Un apartament în Dubai poate fi închiriat după achiziție, în cazul în care românii vor doar să investească în Dubai, nu și să locuiască acolo. O garsonieră, în Dubai, poate fi închiriată cu 650-700 de euro, poate 800 de euro dacă este amenajată frumos. 

Proprietățile au prețuri care pleacă de la 37.600 de euro în Dubai, respectiv 72.000 de euro în Bali, și pot urca până la câteva milioane de euro pentru cele mai scumpe proprietăți amplasate în Dubai și Costa del Sol. În Zanzibar prețurile pleacă de la 239.000 euro pentru o vilă, dar cei care aleg să investească într-un astfel de proiect imobiliar de obicei optează pentru randament anual garantat contractual de 10% din valoarea investiției, notează Adevarul.ro


Comentarii Facebook