Cât costă o porție de sarmale în Mamaia și o ciorbă de burtă: Cu banii ăștia fac o oală întreagă!
Mamaia este în continuare o stațiune scumpă, iar turiștii sunt ținuți la distanță de serviciile proaste și de prețurile exagerate.
Asociația pentru Protecția Consumatorilor a prezentat prețurile de la un local din Mamaia.
Potrivit imaginii, o simplă ciorbă de burtă costă 32 de lei, iar o porție de sarmale cu mămăliguță 49 de lei.
”Îmi place ca și ei se miră. Au pus 3 semne de exclamare”, scrie o utilizatoare, iar altcineva a scris ”cu 32 de lei faci o oală de 4 litri plină cu ciorbă de burtă”.
Patronii din Mamaia cred că sunt victimele unor campanii de denigrare plătită din Grecia, Turcia sau Bulgaria
Unii patroni de pe litoral susțin că presa îi denigrează și ei pierd turiști. Unul dintre ei a declarat că la el la terasă berea costă 7 - 8 lei, cafeaua 5 - 6 lei și nu înțelege de ce mass-media scrie numai despre prețurile mari.
”Eu am prețuri normale în Mamaia. Tot timpul se scrie numai despre prețurile cele mai mari. Da, sunt terase unde cafeaua este 25 de lei, dar acei oameni numai acolo se vor duce oricum ar fi. Este adevărat că serviciile îi nemulțumesc pe turiști, dar nu avem ce să facem noi, pentru că așa sunt angajații. Prețurile nu sunt mai mari, dar serviciile lasă de dorit”, a spus acesta.
Antreprenorii de pe litoralul românesc susțin că sunt denigrați, în special de către mass-media plătită de bulgari, greci, turci.
Preţul pentru o cameră dublă pe noapte pe litoralul românesc este, în medie, de 284 de lei, în creştere cu 15% faţă de 2020, în timp ce preţurile la mâncare au crescut cu aproximativ 10%-15%.
Același patron de terasă ne-a mărturisit că și-a trimis familia în vacanță în Bulgaria, la all inclusive, cu 700 de lei pe zi, pentru două persoane. ”Totul este inclus în acești bani. Trebuie să schimbăm serviciile oferite. M-aș fi dus și eu în Bulgaria, dar nu am putut pleca de la locul de muncă”, a mai spus acesta, care laudă serviciile concurenței din Bulgaria
În Mamaia bate vântul, iar Eforie trăiește pe spatele bugetarilor cu vouchere de vacanță.
18 Comentarii
Mi se pare cam scump, daca mergi cu familia si ai de platit 3-4 portii in fiecare zi. Nu exagerat de scump, dar totusi nici acceptabil. Nu cred ca ingredientele sau mana de lucru sunt mai scumpe in Mamaia decat in Bucuresti sau Cluj, de exemplu.
Lasand la o parte treaba cu preturile ...Chiar intrebarea din titlu ii obscena? Sarmale? Ciorba de burta? Serios? Cat de ghiolban poti sa fii sa mananci sarmale si ciorba de burta la mare, vara, pe canicula? Romanii au niste gusturi de mocani imputiti asta-i a mia dovada. Vin cu cola, cafea (aproape numai) cu lapte, paste cu paine, pizza cu ketchup,… Citeste mai departe
@Nutritionist: Esti tu nutritionist, asa cum e bunica! Iar va luati aiurea de oamenii care platesc? Era vorba de preturile de pe litoral, nu despre gusturile romanilor. Daca nu ai nimic de spus la subiect, de ce mama naibii te bagi in seama?!
Hău bau
Da,dar au uitat sa precizeze ,ca sarmalele la 49 lei sunt in numar de 40 buc. plus 1kg de mamaliga,iar ciorba de burta e facuta din 5 kg de burta ,plus 1kg ardei iuti ,otet si paine domneasca 5 kg! Deci marita e chiar ieftin !
Ecuatia e simpla. Cine nu isi permite sa stea acasa sau sa aleaga alte locatii!!!
Mamaia nu este pt toti!
Poti sa mananci mititei la Kaufland sau la restaurant sau daca nu ai bani iesi la padure la un gratar!
Ai perfectă dreptate Clujean, iar afirmația "Cu banii ăștia fac o oală întreagă de ciorbă de burtă" e cam falsă, deoarece drumurile după ingrediente, energia și timpul alocat gătirii, trebuie introduse în ecuație. Cât să coste munca unui angajat să șadă lângă oală la foc mic două zile pă caliculă ?
Propaganda anti-romaneasca facuta la comanda strainilor bulgari turci greci
@Eu: propaganda pooliii! Hai sa ne plangem ca nu avem bani de Maldive si ca e scump!
Fiecare merge unde isi permite!
Se doreste ca la Mamaia sa nu mearga cei rupti in cur doar cei care au bani!
Chiar astăzi am consumat în calitate de polițist local la cantina primăriei o ciorbă de burtă plus sarmale cu mămăligă. Si un dobos. Totul cu 6.70 lei. Asta înseamnă să ai un management performant și dedicat oamenilor, de sus pana jos.
Io-s vegan și nu numai, nu mai pun botul pe carne , eventual ceva crudități.
@Zoli: Eu pun, ca asta-i meseria. Dar nu prea mai am dinti.
Cine plm va pune sa mergeti acolo?
@Hellmut:
Corect! Sunt atâtea alte opțiuni în Grecia,Turcia,Egipt,Croația,Italia,Bulgaria etc.
Nu merită să fiți jefuiți de niște țopârlani din sud care "oferă",cu tupeu,condiții de mizerie!
Sudiștii ăștia împuțiți nu se învață minte.Gunoaiele astea de "patroni" o să dea faliment în curând.
@Gogu: Esti hilar. De ce nu te duci tu sa faci ordine... faci portia de sarmale cu 5 lei (mamaliga inclusa), ciorba de burta cu 4 lei - ca la cantina parlamentului. Dupaia platesti taxele si ramai cu o m**e. Dar esti fericit - poti sa pui un stergar cu steagul tinutului... nu, nu secuiesc - ardelenesc! Sau cu ce rezonezi tu - ca esti boier - mananci… Citeste mai departe
Sunt marinate ?.