Ce alimente nu trebuie cumpărate sub nicio formă dacă ajungeți pe litoral! ANPC avertizează: ,,Cu siguranţă nu trebuie consumate”



A venit vara, iar litoralul românesc este o destinație spre care mulți români se îndreaptă în această perioadă. Din păcate unele alimente de la mare nu sunt păstrate în cele mai bune condiții, devenind adevărate bombe toxice pentru sănătatea celor care le consumă.

Inspectorii ANPC au ieșit deja la controale, și recomandă ca turiștii să nu achiziționeze niciodată produse de la tarabe sau de la cei care vând ambulant alimente.

,,Produsele respective cu siguranţă nu trebuie consumate, cred că ar trebui să găsim măcar o sancţiune nu divină, ci una punitivă pentru părinţii ce înţeleg să achiziționeze astfel de produse pentru copiii lor", explică Horia Constantinescu, preşedinte comisariatului pentru protecţia consumatorilor, potrivit observator.ro.

Aceștia susțin că vor fi atenți și la tarabele și magazinele care comercializează poduse pentru copii. 

"Unităţile de alimentaţie publică, cazare, turism, plaje, servicii, magazine de diferite tipuri cu atenţie cu deosebită asupra tarabelor, toaletelor, care comercializează produse copii de marcă şi contrafăcute, mai ales, ştim foarte bine care sunt extrem de periculoase pentru consumatori", adaugă Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC.

Comentarii Facebook