Duminica 22 Decembrie

Ce câștigă companiile dacă decontează abonamente la sălile de fitness ale salariaților. Românii sunt campioni la sedentarism


Începutul lunii februarie vine cu o veste bună atât pentru angajatori cât și pentru salariați. Aceștia din urmă ar putea primi abonamente la sălile de fitness, iar firmele își pot deduce această cheltuială. Condiția e să e încadreze în suma de 400 de euro pe an. Angajatorii spun că numărul cleor care vor merge la sală ar putea să crească în aceste condiții. 

Vin cam de 2-3 ori pe săptămână. Stau foarte mult la birou şi tocmai de asta sala mă ajută foarte mult să mă recreez în primul rând, pe lângă alte beneficii pe care le-am simţit. Cred că pentru toţi ar fi un beneficiu foarte mare”, declară o IT-stă. 

Contribuţiile la sănătate, pensie sau  impozitul de pe venit nu vor mai fi plătite de angajator. Există însă o regulă. „Un angajat trebuie să se încadreze în acest prag de 33% din venit ca şi beneficii salariale. Sperăm ca într-un viitor cât mai scurt să creştem sau chiar să eliminăm acest prag de 33% şi angajaţii din România să poată să poată să aibă ca şi beneficii salariale şi pilonul trei de pensii şi asigurarea privată de sănătate în limita a 400 de euro, cum ştiţi că sunt şi ele”, a explicat deputatul Marian Ficzak. 

De exemplu, la un salariu minim brut de 3000 de lei pe lună, 33% reprezintă 990 de lei. În acest procent se calculează şi biletele de vacanţă, bonurile de masă sau chiriile. 

La momentul de faţă, pe firma de contabilitate avem 180 de angajaţi. Circa 25-30 dintre angajaţi mei primesc anual abonamente la sala de fitness, dar acum cu noua modificare, probabil că vor fi mult mai mulţi interesaţi. Nefiind un beneficiu salarial şi taxat cu 75% cum a fost înainte, probabil că vor fi destul de mulţi. Evident, urmărim să vedem cât acoperim din acel prag de 33%”, explică Marcel Vulpoi, un angajator. 

Angajatorul are de câștigat 

Sălile de fitness vin şi cu programe în acest sens. Se deplasează chiar ei la sediile firmelor. „Mergem cu antrenori acolo şi facem exerciţii, de exemplu, pentru postură. Le arătăm lucruri simple pe care le pot aplica. Facem seminarii de nutriţie”, spune reprezentantul unei săli de fitness, potrivit Observator

Conform ultimului raport al Comisiei Europene, doar 2% dintre români fac sport zilnic sau de două- trei ori pe săptămână. 58% dintre cetăţeni nu fac niciun fel de sport, iar 22% preferă plimbările lungi prin parcuri.

Dacă angajatul vrea să-şi plătească singur abonamentul, poate opta pentru o deducere din baza impozabilă a valorii respective, fiind vorba de 10%. Practic mai mulţi bani la salariul brut. La un abonament de 200 de lei, angajatul câştigă 20 de lei. Preţul unui abonament la sală porneşte de la 180 de lei. 


Comentarii Facebook