Ce greșeli nu trebuie să faci în Postul Paștelui! Părintele Pimen Vlad: ”După postul de mâncare e postul limbii”
Părintele Pimen Vlad a dezvăluit care sunt greșelile pe care nu trebuie să le faci în Postul Paștelui, dar și ce reguli trebuie să fie respectate de creștini.
”Fiecare om care zice că nu poate, se minte pe el însuși. De ce dacă te duci la doctor și-ți spune că trebuie să mănânci asta și asta poți? Deodată poți renunța la carne, dar până atunci nu poți. De asta eu zic: să nu vă dea Dumnezeu cât puteți duce, că ați încurcat-o. S-a probat pe oameni, vedem în închisori, pe timpul comunismului, li se dădea o bucată de pâine, un colț de mălai, 3 zile fără mâncare și au trăit ani de zile, cât poate să ducă omul. Dumnezeu îi dă foarte multă putere. Când e bătrân, duhovnicul îi dă voie să mănânce puțină brânză, lapte, dar când ești sănătos, nu ai motiv”, a declarat Părintele Pimen Vlad, la podcastul lui Cătălin Măruță.
Mai mult, duhovnicul a subliniat că nu ar trebui să ne ridicăm niciodată de la masă sătui.
„Alt lucru, postul nu este limitat doar că nu mănânc, să avem și măsură la ce mâncăm, iar asta e medical, chiar doctorul Leon Dănăilă spunea că omul dacă vrea să fie sănătos să mănânce doar 70%, 30% să fie stomacul gol, reduci mâncarea, tragi linie. Pui mai puțin în farfurie, asta te ajută să fii mai ușor, să fii mai liber. După postul de mâncare e postul limbii, să te rogi mai mult, prin tăcere nu greșești, putem face mult rău, de aceea trebuie să reducem și vorbitul”, a mai spus duhovnicul.
Totodată, părintele Pimen a ținut să precizeze că postul alimentar trebuie însoțit de fapte bune și rugăciuni.
”După aceea, să facem cât putem și bine, ca să fie postul complet, în fiecare zi să ajuți pe cineva să faci ceva, iar atunci acest lucru se duce la Dumnezeu. Noi vedem, reduci mâncare, se limpezește mintea, e sănătate curată. Dacă îi spui unei doamne să țină post zice că nu poate, dacă îi zic că e plinuță, ține toată săptămâna ca să dea kilogramele jos, dar pentru post nu se poate.
Cea care pleacă din inimă (n.red. e cea mai puternică rugăciune), nu la toți li se potrivește aceeași rugăciune. Mântuitorul ne-a dat o rugăciune simplă, „Tatăl Nostru”, poți să zici simplu „Doamne Iisuse miluiește-mă”, cele scurte pot fi spuse pe drum. Trebuie spuse din toată inima”, a continuat acesta.
2 Comentarii
Un neingrijit. Parca-i un "homeless ".
1. să nu mergi la biserică să te prostească ăia