Vineri 20 Septembrie

Ce ingrediente are celebra ciocolată Dubai, virală la nivel mondial. Clienţii se întrec în comenzi, 200 de grame costă 50 de lei


Ciocolata Dubai, devenită virală la nivel global, a cucerit și România, unde clienții se întrec în comenzi, iar cofetăriile și ciocolateriile se străduiesc să creeze rețete din ce în ce mai sofisticate. Acest desert unic, considerat „ciocolata anului”, conține ingrediente de lux precum fistic și kataif, iar povestea sa a început datorită poftelor unei femei însărcinate din Dubai.

Sarah Hamouda, fondatoarea primei ciocolate Dubai, a dezvăluit că totul a pornit de la o poftă pe care o avea în timpul sarcinii: „Am vrut ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu kataiful". 

Această combinație neobișnuită de ciocolată, kataif, fistic și pastă de susan a captat atenția întregii lumi după ce un food influencer a obținut peste 50 de milioane de vizualizări la prima degustare.

Ciocolata Dubai este vândută doar în Dubai, iar comenzile sunt o adevărată provocare pentru clienți, dat fiind faptul că magazinul este deschis doar câteva minute pe zi. Prețul acesteia este de 70 de dirhami (aproximativ 90 de lei), iar cererea este extrem de mare.

Internetul a fost invadat de rețete inspirate de ciocolata Dubai, iar cofetarii din toată lumea o reinterpretează. În România, ciocolata a devenit un fenomen, cu producții de până la 1.500 de bucăți pe zi în unele laboratoare. „Am primit multe solicitări de la clienți și suntem încă în căutare de personal pentru a face față cererii”, a spus Izabela Neacșu, manager de cofetărie din București.

În Craiova, ciocolatierul Marinel Bejan a dus produsul la un alt nivel, creând praline umplute cu kataif și fistic, devenite rapid cel mai vândut produs al său. 

„Praline cu umplutură cu kataif şi fistic, snack bar. M-am gândit să le fac în varianta mică pentru că sunt uşor de împărţit, uşor de mâncat, nu ne solicită corpul aşa cum ne solicită o tabletă mare", explică Marinel Bejan, ciocolatier.

Prețul unei cutii de praline este de 100 de lei, iar o tabletă de ciocolată de 200 de grame costă 50 de lei, potrivit Observator. 

Comentarii Facebook