Duminica 8 Septembrie

Ce salarii au angajații lui Pescobar de la Taverna Racilor. Paul Nicolau laudă angajații din Sri Lanka: „Bucătarii români sunt foarte dificili”


Paul Nicolau, patronul de la Taverna Racilor, a dezvăluit ce salarii le oferă angajaților săi. Pescobar a devenit foarte cunoscut în ultimele luni, mai ales de când a fost amendat de ANPC. Horia Constantinescu, directorul instituției, i-a închis restaurantele și a făcut publică toată situația. 

Conform declarațiilor lui Pescobar, un chef din Sri Lanka, care lucrează la Taverna Racilor, primește un salariu de 2.800 de euro. Cu tot cu bonusuri, ajunge la 3.000 de euro. Calculat la cursul BNR actual, suma înseamnă 14.925,60 de lei! La început, angajatul primea doar 650 de euro, dar în timp, și-a dovedit abilitățile.

„Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri. 

Eu am timp doar de profesionalism, atât. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat. Nu muncesc, stau la țigări… românisme. 

Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc. Sunt cuminți, curați, buni. La mine, bucătarul chef a venit pe 650 de euro și acum câștigă 2.800 de euro, plus bonusuri, 3.000”, a spus Paul Nicolau în cadrul unui podcast realizat de Viorel Grigoroiu.

Amintim că, Taverna Racilor Cluj a fost închisă în 5 ianuarie, după numai o lună de funcționare, din cauza unor abateri foarte grave. Înainte de noaptea de Revelion, pompierii clujeni au făcut controale la multe locații unde se organizau petreceri. Taverna Racilor Cluj nu a fost exceptată, fiind găsite nereguli mari. Una dintre abaterile grave constatate atunci a fost că restaurantul lui Pescobar nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. 

Comentarii Facebook