Ce salarii au angajații lui Pescobar de la Taverna Racilor. Paul Nicolau laudă angajații din Sri Lanka: „Bucătarii români sunt foarte dificili”
Paul Nicolau, patronul de la Taverna Racilor, a dezvăluit ce salarii le oferă angajaților săi. Pescobar a devenit foarte cunoscut în ultimele luni, mai ales de când a fost amendat de ANPC. Horia Constantinescu, directorul instituției, i-a închis restaurantele și a făcut publică toată situația.
Conform declarațiilor lui Pescobar, un chef din Sri Lanka, care lucrează la Taverna Racilor, primește un salariu de 2.800 de euro. Cu tot cu bonusuri, ajunge la 3.000 de euro. Calculat la cursul BNR actual, suma înseamnă 14.925,60 de lei! La început, angajatul primea doar 650 de euro, dar în timp, și-a dovedit abilitățile.
„Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri.
Eu am timp doar de profesionalism, atât. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții. Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat. Nu muncesc, stau la țigări… românisme.
Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc. Sunt cuminți, curați, buni. La mine, bucătarul chef a venit pe 650 de euro și acum câștigă 2.800 de euro, plus bonusuri, 3.000”, a spus Paul Nicolau în cadrul unui podcast realizat de Viorel Grigoroiu.
Amintim că, Taverna Racilor Cluj a fost închisă în 5 ianuarie, după numai o lună de funcționare, din cauza unor abateri foarte grave. Înainte de noaptea de Revelion, pompierii clujeni au făcut controale la multe locații unde se organizau petreceri. Taverna Racilor Cluj nu a fost exceptată, fiind găsite nereguli mari. Una dintre abaterile grave constatate atunci a fost că restaurantul lui Pescobar nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.
12 Comentarii
Da domnul Pesco**** și tu furi pui salarul minim pe cartea de munca și restu asa dai ceva în plus .Și încă ceva cum îți lași angajații în concediu sau angajații tai nu cunosc ce este concediu
Da cum sa va placa de romini ca ei cer concediu ce în horeca nu exista doar de Paște și Crăciun închideți o zi și va *****ii pe voi ca nu face bani .Ei amarit ce sa ceara de ai va plac .hooo nesimtitilor va pace sa exploatații oameni ca să aveți voi banii sa cheltuiți în vacante și cu curve și mașini de lux .hoooo gunoolr
@Cluj: s-au deșteptat tare de tot ștergând jurul bătrânilor din alte țări în timp ce părinții lor mor de foame cerșind statului ajutoare( lemne , bani , medicamente ) , pt salariul de 1/2 cat este azi in tara. Dar no, cum sa faca sula mare patronului roman sau statului, mai bine într-o cusculie prin Italia la cules căpșuni și să fie omorâți pe capete,… Citeste mai departe
@Daaa: tu nu ai înțeles nimica eu nu am vorbit de plecat în străinătate eu am zis ce fac patroni în horca și de ai nu le pac romini .Ca în horca toți sint trecuți cu salarul minim se fura statul ca diferența se da la negru și ei nu dau concediu nu exista pentru horca doar în acte
@Cluj: ... mi se pare normal să plătesc la cartea de muncă salariul minim , vrei să le fac burta mare la bugetari , vrei bani mai multi iti dau din mana si faci tu ce vrei cu ei
Dute în pida mati ****le **** la srilankezi nu-ți plac romani ca sau deșteptat nu sunt fraieri munca multa bani puțini. Asta vreți voi patroni din ziua de azi sclavii
pana sunt slugi e bine
Mèreț mă în poolă cu borâtura asta de sudist! Iară îi inhalaț' béșinile puturoasă?
Respect pt asta! Important e sa fii om. Si eu observ uneori la curieri ca romanasii nostri vin cu lehamite si se asteapta la bacsis de zici ca vin din bunavointa lor, pe cand strainii fac treaba mai buna si nici nu te suna ca nu gasesc adresa.
Dar asta nu scuza lipsa autorizarilor si mancarea de cacao!
Corect, prietene!
În plus, românii bârfesc și te dau în gât , toarnă tot unde sunt obișnuiți. Și nici nu cunosc meserie. Sunt d’astia făcuți la norma, cu un curs de 2 luni, cum fac toți acum pt o armă , o ambarcațiune, totul pe bani și fără frecvență, totul rezolvat de la distanță de cei ce “ trebe” si-s puși în funcții cheie.
@Untoldeanu: Servus prieten drag, îți mulțumesc pentru sprijinul dezinteresat și constant! Am denumit noul preparat vedetă din meniu Unty în onoarea ta și datorita faptului că folosim unt din lapte de morsa din Groenlanda. Este osso buco din pește lună crescut în bazine de piatra în apa sfințită la schitul Prodromu. Cu garnitura de ciuperci urechi de… Citeste mai departe
@Pescobar:
Aș prefera când mă întorc din Dubai , chiar bine mi-ar prinde, cei de la Untold mi-au pregătit o surpriză în Emirate:Muschi vita Wagyu Japonia, A5 BMS 12, proaspat. Așa ca ce-mi propui la întoarcere e chiar pe placul meu, tot ce-i pe lângă pește se potrivește de minune. Și daca-s aduse din peșteră , e nemaipomenit. Aștept să… Citeste mai departe