Ce sancțiuni riscă șoferii agresivi care au fost raportați prin noua aplicație MAI: ,,Putem să ne deplasăm inclusiv să discutăm”


Comisarul șef de poliție Bogdan Oproiu, de la Poliția Rutieră din IGPR a explicat ceea ce ar putea păți șoferii agresivi, care au un comportament agresiv la volan, și au fost sunt sesizați prin intermediul aplicației devenită activă ieri, 27 octombrie.

Orice participant la trafic poate, începând de duminică, 27 octombrie 2024, să transmită informații despre comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, pe aplicația M.A.I., hub.mai.gov.ro, la secțiunea ESAR (sesizări abateri rutiere).

După parcurgerea tuturor pașilor pentru înregistrarea sesizării, în situația în care aceasta este validată de polițist, respectiv corespunde tuturor cerințelor aplicației, și după identificarea șoferului – după ce proprietarul mașinii transmite informațiile – polițistul întocmește procesul verbal de contravenție pentru conducere agresivă.

„Într-adevăr, dacă avem mai multe semne de întrebare asupra a ceea ce și-a asumat cel care a făcut sesizarea, putem să ne deplasăm inclusiv să discutăm direct cu acel conducător auto”, a spus Comisarul șef de poliție Bogdan Oproiu, care nu excluse eventualitatea deschiderii unui dosar penal pentru fals în declarații, dacă situația o impune.

Comisarul șef de poliție Bogdan Oproiu a confirmat și a explicat jurnaliștilor prezenți la declarațiile de presă de duminică de ce există o limită de sesizări privind abaterile în trafic.

Sancțiunea pentru comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice presupune 4-5 puncte de amendă (660 – 825 de lei) și măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru 30 de zile.


Comentarii Facebook