Ce se întâmplă cu amenzile date în starea de urgență? Dar cu cei care le-au plătit?
Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului și a stabilit că amenzile date în starea de urgență sunt neconstituționale.
Cei care au fost amendați vor scăpa numai dacă merg în instanță. ”Dacă astăzi CCR constată neconstituționalitatea, este un ajutor pentru judecători, dar nu prin acest fapt se pot anula amenzile. Adică, fiecare în parte din cei amendați, vreo 300.000 de mii, trebuie să meargă la instanța de judecată”, a declarat Renate Weber.
Fostul președinte CCR Augustin Zegrean a declarat, la Digi 24, că cei care au plătit amenzile și nu mai sunt în termenul de contestare, nu mai pot primi banii înapoi. Termenul legal de contestare a unei amenzi contravenționale este de 15 zile de la primirea procesului verbal.
6 Comentarii
Se pot contesta toate amenzile, chiar si cele platite. Nu au iesit din termenul de contestare, deoarece acest termen de 15 zile este de la incetarea starii de urgenta. Daca tampitul de Vela impreuna cu Orban nu ar fi avut muci in loc de creier, ar fi stabilit cuantumul amenzilor la 100, hai 200 RON si atunci nu ar fi fost nenorocirea asa mare. Ati… Citeste mai departe
E normal sa nu respecti o hotarare care incalca constitutia.
Toti cei amendati ar trebui sa conteste amenzile. 300 000 de procese ar bloca sistemul de justitie corupt orientat doar spre pensii speciale. In plus politia va trebui sa returneze banii de amenda si sa plateasca cheltuielile de judecata.
Militieni spurcati de ***** ne luati.
DA SA IASA TOTI PAGUBITIII SI SA SPARGA TOTUL CE E PROPRIETATEA ORGANELOR STATULUI!!!! SA VA ARDA FOCU ! NAPALMU!
@Alfredo: au innebunit bouzgorii ! ! lol ! ! !
@au innebunit salcamii: