Vineri 27 Septembrie

Cifre îngrijorătoare! România are cel mai mare procent de adolescenți dependenți de rețelele sociale


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că România are mai mare procent de adolescenți dependenți de rețelele sociale. 

Mai exact, 28% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani stau cu orele în fața telefonului. Sunt de două ori mai mulți, decât media globală. Experții medicali, vorbesc despre legături directe, dintre timpul petrecut pe telefon, și depresie, anxietate și nu in ultimul rand, agresivitate.

Experții susțin că rețelele sociale îi țin „captivi” pe tineri, unii dintre ei ajungând să petreacă, zilnic, chiar și 8 ore, dacă nu 12, pe telefon

În aceste condiții, experții Organizației Mondiale a Sănătății vorbesc despre legături directe între statul pe rețelele sociale și rezultate şcolare slabe. Nu sunt însă excluse depresia și anxietatea. Au ajuns la această concluzie după ce au analizat comportamentul adolescenților între 11 și 15 ani, din 44 de țări, notează protv.ro

Aceleași date arată și că o treime dintre adolescenţi joacă jocuri online zilnic, iar 22% dintre ei nu se dezlipesc de calculator cel puţin patru ore.

Tot cei de la agentia ONU admit ca utilizarea responsabilă a reţelelor sociale are și avantaje, în special legătura dintre cei care împărtăşesc aceleaşi pasiuni şi interese.



Comentarii Facebook