Circulația pe timp de noapte ar putea fi interzisă pentru șoferii care au mai puțin de trei ani experiență. Propunerea are ca scop reducerea accidentelor


O modificare a legislației care propune ca șoferii începători să nu mai poată conduce noaptea, între orele 00.00 și 06.00, a fost propusă de specialiștii de la Bruxelles care se ocupă de siguranța rutieră, potrivit informațiilor furnizate de cotidianul italian motorzoom.it, citați de RomâniaTV.

Conform propunerii aflate pe masa Comisiei Europene, șoferii care dețin permisul de conducere de mai puțin de trei ani ar putea fi obligați să își parcheze mașinile între orele 00:00 și 06:00. Scopul acestei măsuri este reducerea semnificativă a accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii auto cu mai puțină experiență, aceștia fiind implicați frecvent în incidente grave pe timp de noapte.

Statisticile arată că șoferii începători sunt adesea fie victime, fie responsabili de producerea accidentelor rutiere nocturne. Acest fenomen este atribuit lipsei de experiență, reflexelor neîncercate și tendinței de a subestima riscurile asociate condusului pe timp de noapte.

Inițiativa face parte dintr-un set mai amplu de măsuri propuse pentru revizuirea Codului Rutier la nivel european, toate având drept obiectiv principal creșterea siguranței rutiere.


Comentarii Facebook