Sambata 12 Octombrie

Cod Rutier: Amenzi uriașe pentru șoferii care încalcă regulile! Ce lucru banal te poate lăsa fără 3000 de lei în buzunar


Codul Rutier prevede reguli clare pentru șoferii care ies cu mașina pe străzile din România.

Una dintre aceste obligații, ignorată de foarte mulți șoferi, are legătură cu curățenia mașinilor. Cei sancționați se pot alege cu amenzi uriașe, de până la 3000 de lei.

Potrivit legii, toate vehiculele ar trebui să aibă ștergătoare perfect funcționale pentru a curața parbrizul și luneta pentru o bună vizibilitate.

Dacă geamurile sau parbrizul sunt acoperite cu noroi, chiar și parțial, șoferul se expune riscului de a primi o amendă între 6 și 8 puncte, echivalentă cu o sancțiune de până la 1.320 de lei.

 De asemenea, numerele de înmatriculare sau înregistrare trebuie să fie vizibile, să nu fie deteriorate, sau acoperite de gheață, zăpadă sau noroi.

Cei care nu respectă această prevedere riscă primească o amendă de până la 495 de lei (2-3 puncte de amendă).

Dacă mașina este extrem de murdară, și are noroi sau substanțe care se pot desprinde și cădea pe drumuri, aceștia riscă să fie amendați chiar și până la 3.300 de lei.

Un alt lucru care poate lăsa șoferii fără bani în buzunar este stropitul pietonilor de pe trotuare. În acest caz amenda este cuprinsă între 1.500 și 3.000 de lei, potrivit romaniatv.ro.


Comentarii Facebook