Comisar șef de poliție, cercetat de DNA după ce și-a manipulat colegii. Și-a băgat soția la înaintare, iar el spera să scape nepedepsit


Marius Badea, un comisar șef din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (I.G.P.R.) – Direcția de Investigare a Criminalității Economice a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA. 

Bărbatul este acuzat că, la data de 6 iulie 2024, în jurul orei 18:00, a fost surprins de aparatul radar în timp ce conducea cu 108 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.

Ofițerul a profitat de funcția pe care o deține și i-a convins pe agenții de la Rutieră să întocmească procesul-verbal de contravenție pe numele soției sale care se afla în autoturism.

Astfel, chiar dacă polițiștii rutieri aveau obligația să-l amendeze pe Marius Badea și să-i suspende permisul de conducere, au acceptat propunerea bărbatului. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 06 august 2024, față de inculpatul BADEA MARIUS, ofițer de poliție, cu gradul profesional de comisar șef, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (I.G.P.R.) – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la fals în declarații, instigare la complicitate la fals în declarații și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.”, au informat procurorii DNA. 

Comentarii Facebook