Duminica 22 Decembrie

Concentrații enorme de E. Coli, depistate în apa mării de pe litoralul românesc


Specialiștii au depistat concentrații foarte mari de Escherichia Coli sunt depistate, ocazional, în apa mării. Concentrația de E. Coli ar trebui să fie de ordinul zecilor, dar acum s-a ajuns la o concentrație de peste 1.300 de unități în punctul NĂVODARI III. 

Cu toate acestea, contaminarea nu este una periculoasă și îmbăierea este permisă în continuare.

Cea mai mare concentrație a bacteriei Escherichia Coli a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600. În ciuda valorilor foarte mari, nu este cazul să fie luate măsuri speciale, a precizat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Constanța, citat de radioconstanta.ro.

Medicii atrag atenția că apa mării este bună doar pentru îmbăiere și le recomandă părinților să aibă grijă ca cei mici să nu înghită o cantitate mare.

”Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Escherichia coli (E. coli) este o bacterie Gram-negativa, care se afla in mod normal in intestin. Aceste bacterii nu determina instalarea niciunei patologii, daca incarcatura bacteriana este scazuta, insa multiplicarea acestora poate duce la infecții grave.

E. coli poate produce infectii la nivelul:

tractului gastrointestinal;

tractului urinar;

tractului biliar;

sistemului respirator;

ranilor.

Comentarii Facebook