De ce a renunțat Selly, idolul unei generații, la facultate. Se mai și laudă că ”a fost cea mai bună decizie”
Selly a explicat de ce a renunțat la facultate, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”. El s-a înscris la o facultate privată, dar nu a mers nici măcar o zi.
Cumlea este că a luat examenul de Bacalaureat cu o notă foarte mare, 9.50, dar a citit numai ”vreo 15 cărți” în viața lui. Apoi s-a înscris la Tiffin University, la facultatea de business care are filială și în București.
”Eu de fapt nu am mai fost niciodată la facultatea Tiffin. Am rămas în foarte bune relații cu deținătorul acestei facultăți, omul care a adus-o în România, suntem prieteni foarte buni și în ziua de astăzi. Adevărul este că m-am lăsat de facultate înainte cu nici trei ore din prima zi, în momentul când am realizat cât de mult timp mi-ar mânca să urmez această facultate. Oamenii merg la facultate să se specializeze în domeniu, pe care să îl învețe să îl aplice la locul de muncă, să facă societatea un loc mai bun.
Eu am avut norocul ca de la o vârstă foarte fragedă să îmi găsesc deja un drum și nicio facultate nu ar fi putut să mă învețe cum să îmi fac treaba mai bine în ceea ce făceam. Mai mult decât atât, în 2020, în luna acelui an în care trebuia să încep facultatea, aveam agenda plină, la fel cum o am în ziua de astăzi, aveam deja angajați care depindeau de mine, foarte multe proiecte în paralel și oportunități de care doar trebuia să îmi fac timp. Atunci aveam nevoie de mai mult timp, nu de mai puțin”, a povestit Selly la Kanal D.
Selly: ”Nu îmi permiteam luxul de a merge la o facultate”
”Aveam deja afaceri și probleme în afaceri. Nu îmi permiteam luxul de a merge la o facultate să discut probleme ipotetice, în contextul în care eu aveam probleme reale de zi cu zi de rezolvat în propriile mele afaceri. Consider că a fost cea mai bună decizie să nu urmez cursurile acelei facultăți. Facultatea, în schimb, era una foarte bună și serioasă, nu era o facultate pe care să poți să o faci la mișto, unde să poți să nu te duci, să absentezi, la două absențe nu treceai peste un modul.
Am ales să nu fac o facultate doar pentru a o face, dacă îmi doream asta, cu siguranță aș fi găsit două facultăți private, unde să merg de două ori pe ani și să îmi iau o diplomă. Nu consider că îmi aduce niciun folos și niciun beneficiu o diplomă, atâta timp cât nu am mers efectiv să studiez la respectiva facultate. Consider, de asemenea, că toate problemele cu care mă confrunt zi de zi mă învață mult mai mult despre afaceri decât orice facultate te poate învăța vreodată. Eu zi de zi asta fac: fac afaceri, stau cu oameni de afaceri, îmi asum riscuri, asta e cel mai important. Nicio facultate nu te învață asta, e doar teorie”, a declarat Selly, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.
Selly face clipuri video de la vârsta de 13 ani și a devenit vedetă pe YouTube. În 2019, la 17 ani, a devenit cel mai urmărit YouTuber din România.
La 22 de ani, are propria academie de vlogging, este fondatorul trupei 5Gang, autor de piese și cântăreț, actor și producător de film.
8 Comentarii
un ametit pufos si retard
cat timp societatea permite imbogatirea fara a da nimic in schimb (palavrele online sunt ZERO), normal ca scoala devine inutila
Asa idol...asa generatie... vai de mama noastra. Tineretul din ziua de azi urmeaza numai nulitati si cretini.
fa o facultate si cauta-ti un job
astia de la stiri de cluj, voi in superficialitatea voastra aveti clar indoctrinata ideea ca facultatea e ceva obligatoriu si care te face mai mare.
Ca voi mai "gandesc" milioane de idioti comunisti care pierd timpul pentru o hartie.
Facultatea e pentru oamenii simplii,pentru cei ce invart sute de mii de euro pe barba lor inca de la varste fragede… Citeste mai departe
@fata morgana: Greșit .. Fără școală degeaba ai bani
@Cristi: fara suparare, da scoala in ziua de azi ii o gluma proasta. notele conteaza mai mult decat cumostintele indiferent de materie. nu se promoveaza inteligenta ci acapararea de informatie inutila. asa ca is deacord cu baiatu asta care nu numa ca isi face lui bani da are si angajati la care le plateste un salar.
@Cristi: Chiar asa?! Ia tu scoala, eu vreau banii, multumesc frumos!